Anasayfa /  Foto Galeri

Huzursuz Bağırsak Sendromu İBS kronik hastalığa dönüşmeden önce önlem almak gerek

Halk arasında Huzursuz Bağırsak Sendromu olarak bilinen İBS’nin (İrritabl Bağırsak Sendromu) ağrı, şişkinlik, gaz, ishal veya kabızlık gibi belirtilerle ortaya çıktığını belirten uzmanlar, yaş ilerledikçe hastalığın görülme sıklığının arttığına dikkat çekiyor. İBS’nin gelişmesinde çeşitli faktörlerin rolü olduğunu söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, tedavisinin uzun vadede yönetilmesi gereken kronik bir rahatsızlık olduğunu vurguluyor.

Huzursuz Bağırsak Sendromu İBS kronik hastalığa dönüşmeden önce önlem almak gerek - Sayfa 1

Huzursuz Bağırsak Sendromu İBS kronik hastalığa dönüşmeden önce önlem almak gerek

Huzursuz Bağırsak Sendromu İBS kronik hastalığa dönüşmeden önce önlem almak gerek - Sayfa 2

Halk arasında Huzursuz Bağırsak Sendromu olarak bilinen İBS’nin (İrritabl Bağırsak Sendromu) ağrı, şişkinlik, gaz, ishal veya kabızlık gibi belirtilerle ortaya çıktığını belirten uzmanlar, yaş ilerledikçe hastalığın görülme sıklığının arttığına dikkat çekiyor.  İBS’nin gelişmesinde çeşitli faktörlerin rolü olduğunu söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, tedavisinin uzun vadede yönetilmesi gereken kronik bir rahatsızlık olduğunu vurguluyor.

Huzursuz Bağırsak Sendromu İBS kronik hastalığa dönüşmeden önce önlem almak gerek - Sayfa 3

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, İrritabl Bağırsak Sendromu’nun (İBS) gelişmesinde rolü olan faktörleri ve alınacak önlemleri anlatarak hastalık hakkında bilgi verdi.

Huzursuz Bağırsak Sendromu İBS kronik hastalığa dönüşmeden önce önlem almak gerek - Sayfa 4

Kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür

Sindirim sistemini etkileyen ve yaygın bir rahatsızlık olan İBS’nin karında kramp, ağrı, şişkinlik, gaz, ishal veya kabızlık ya da hem ishal hem kabızlık şeklinde belirtileri olduğunu söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, “İBS her ırkta ve her iki cinsiyette de görülür. Kadınlarda erkeklere oranla 2 ila 3 kat daha sıktır ve hastalığın görülme sıklığı yaş ile artmaktadır.” diye konuştu.