Anasayfa /  Medya

Hürriyet'ten Ali Ece'nin yazılarına son verildi! Gerekçe yılbaşı tasarrufu!

Hürriyet gazetesi, spor yazarı Ali Ece’nin yazılarına 'yılbaşı tasarrufu'nu gerekçe göstererek son verdi.

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2017 07:25


Hürriyet gazetesinin spor yazarlarından Ali Ece'nin köşesi kapatıldı. Ece, Hürriyet, köşesinin kapatılmasının Hürriyet tarafından kendisine telefonla bildirildiğini, sebebin ise 'yılbaşı tasarrufu' olduğunu aktardı.

'ÖZKÖK BİLE İNANMAZ'

Ece, sosyal medya hesabı Twitter'dan şu mesajı paylaştı:

 “Yılbaşı tasarrufu nedeniyle yazılarına son vermek zorundayız” dediler. Lakin bu kadar az maaştan tasarruf gerekçesine Ertuğrul Özkök bile inanmaz!” 

Ece'nin Hürriyet'ten ayrıldığını belirttiği mesajında gazetenin bir diğer köşe yazarı Ertuğrul Özkök'e göndermede bulunması, Ece'nin ayrılığına Özkök'e yönelik eleştirisinin neden olduğu iddialarını gündeme getirdi. 

Ece, gazetenin yazarlarından Ertuğrul Özkök'ün ‘'Basın tribününde kaç Boğaziçi’li, kaç ODTÜ’lü var?’' yönelik ifadelerine yine Hürriyet'teki köşesinden cevap vermiş, “Kızdığınız muhabirlerin çoğu, L’Equipe, Guardian vs için çalışıp en az Sorbonne veya Oxford mezunları kadar kaliteli iş çıkarabilecek kapasitedeler. Önce ülkemizi ‘Tek derdimiz reyting’ popüler kültür sultasından kurtarıp kaliteli işlere değer vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.


Yorumlar