Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

HSK kararnamesi yayımlandı: Kararname ile 506 hâkim ve savcının görev yerleri değiştirildi

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi'nin atama kararnamesi yayımlandı. HSK'nın yayımladığı güz kararnamesine göre, adli yargıda 480 atama yapılırken, idari yargıda ise 26 atama yapıldı. HSK, ataması yapılanların yeniden inceleme haklarının bulunmadığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2023 18:38

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi'nin atama kararnamesi yayımlandı. HSK'nın yayımladığı güz kararnamesine göre, adli yargıda 480 atama yapılırken, idari yargıda ise 26 atama yapıldı. HSK, ataması yapılanların yeniden inceleme haklarının bulunmadığını bildirdi.

Kararname ile 506 hâkim ve savcının görev yerleri değiştirilirken, kararnamede dikkat çeken isimler de yer aldı. 

Kararnamede, organize suç örgütüne yönelik yürütülen Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının başındaki başsavcıvekili de bulunuyor.

Kararnameye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu başsavcıvekili Ahmet Yıkılmaz bu görevinden alınarak, Yargıtay Savcılığı'na atandı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Tunç, "Ülkemiz ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyor, hakim ve Cumhuriyet savcılarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Kararname HSK'nın internet sitesinde (http://hsk.gov.tr) yayımlandı.

Yorumlar