Anasayfa /  Güncel

HPD'li vekiller gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı!

HDP'li Osman Baydemir ve Ahmet Yıldırım, Diyarbakır Adliyesi'nde gözaltına alındı. Haklarındaki zorla getirme kararı sebebiyle gözaltına alındıkları ortaya çıkan iki milletveki ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı

Abone ol
Abone ol 26 Ocak 2017 01:47

Ahmet Yıldırım (solda) ile Osman Baydemir (sağda) Diyarbakır Adliyesi önünde izledikleri davaya ilişkin açıklama yaptıktan hemen sonra gözaltına alındı. 

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ile HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, görevden alınan ve tutuklanan Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel başkanı Sebahat Tuncel'in duruşmasını izlemek üzere dün Diyarbakır Adliyesi'ndeydi. İki milletvekili, bu duruşmanın ardından KCK Davası'nın duruşmasını da izledi.



Duruşmanın ardından polisler Ahmet Yıldırım ile Osman baydemir'i Adliye çıkışında gözaltına aldı. İki milletvekilinin KCK Ana Davası kapsamında haklarındaki 'zorla getirme' kararı nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı.



İki milletvekili ifade verdikten sonra serbest kaldı.











İMAM TAŞÇIER SERBEST





HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer de "Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği" gerekçesiyle açılan soruşturmada ifade vermeye gitmediği gerekçesiyle Diyarbakır'daki evinden çıkarken gözaltına alındı. Adliye'ye götürülen İmam Taşçıer ifadesini verdikten sonra serbest bırakıldı.





MEHMET EMİN ADIYAMAN ADLİYE'DE





HDP Iğdır milletvekili Mehmet Emin Adıyaman bu sabah saatlerinde İstanbul’daki evinden gözaltına alındı ve Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. Hakkında savcılık tarafından ‘zorla getirme’ kararı çıkarılan Mehmet Emin Adıyaman’ın Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile ifadesinin alınacağı kaydedildi.









Kaynak: Posta




Yorumlar