Anasayfa /  Foto Galeri

Hocalı katliamının üzerinden tam 28 yıl geçti! Hocalı'da ne yaşandı?

Komşu ülkemiz Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 1992'de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin ardından 28 yıl geçti. Vahşice katledilen insanların ardından katliam tüm dünyada büyük yankı uyandırmış ve tepki çekmişti. Peki Hocalı Katliamı nasıl oldu? İşte tarihte kara leke olarak yerini alan Hocalı Katliamı hakkında merak edilenler...

Hocalı katliamının üzerinden tam 28 yıl geçti! Hocalı'da ne yaşandı? - Sayfa 1

Hocalı Katliamı nedir, ne zaman oldu? Tarihte hafızalardan silinmeyen ve binlerce vatandaşın ölümüyle sonuçlanan katliamda Hocalı ele geçirilmeye çalışılmıştı. Dağlık Karabağ bölgesinin en önemli tepelerinden birisinde olan Hocalı kasabası Ermeni güçleri için önemli bir askerî hedef niteliği taşıyordu. Katliamda zehirli top mermilerini Ermeni güçleri tarafından kullanılarak birçok kişiye ağır işkencelerde bulundu. Çocuk, kadın fark etmeden katliamlar yapıldı. Peki Hocalı Katliamı nedir, ne zaman oldu? Hocalı Katliamı'nda neler oldu?

Hocalı katliamının üzerinden tam 28 yıl geçti! Hocalı'da ne yaşandı? - Sayfa 2

Tarihler 26 Şubat 1992'yi gösterdiğinde, Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında büyük bir vahşet yaşandı.

Hocalı katliamının üzerinden tam 28 yıl geçti! Hocalı'da ne yaşandı? - Sayfa 3

Hocalı; Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan Azeri sivillerin Ermeniler tarafından toplu şekilde katledilmesi olayıdır.

Hocalı katliamının üzerinden tam 28 yıl geçti! Hocalı'da ne yaşandı? - Sayfa 4

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmi açıklamasına göre 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlının hayatını kaybettiği katliam, İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliam olarak nitelendirildi. Katliamın üzerinden çeyrek asır geçmesine rağmen, acılar tazeliğini koruyor.