Anasayfa /  Foto Galeri

Hırsızlar davetiye çıkaran evinizi riskli hale getiren güvenlik hataları

Her gün birçok kişi güvenlik hataları yaparak farkında olmadan yaşam alanlarını riskli hale getirmeye devam ediyor. Bir hırsız veya yaşam alanı ihlali ile karşılaştığımızda “nasıl içeri girdiler?” diye düşünmek yerine “bu durumu önlemek için ne yapabilirim” konusuna odaklanırsak tehlikeleri evimizden uzak tutabiliriz. İşte Hırsızlar davetiye çıkaran evinizi riskli hale getiren güvenlik hataları

Hırsızlar davetiye çıkaran evinizi riskli hale getiren güvenlik hataları - Sayfa 1

Hırsızlar davetiye çıkaran evinizi riskli hale getiren güvenlik hataları

Her gün birçok kişi güvenlik hataları yaparak farkında olmadan yaşam alanlarını riskli hale getirmeye devam ediyor. Bir hırsız veya yaşam alanı ihlali ile karşılaştığımızda “nasıl içeri girdiler?” diye düşünmek yerine “bu durumu önlemek için ne yapabilirim” konusuna odaklanırsak tehlikeleri evimizden uzak tutabiliriz

Hırsızlar davetiye çıkaran evinizi riskli hale getiren güvenlik hataları - Sayfa 2

Securitas Alarm, güvenliğin tüm olağan unsurlarına dikkat edersek, evimizde daha güvenli ve huzurlu hissedebileceğimize dikkat çekiyor. Şirket, en çok tekrarlanan ev güvenliği hatalarını şöyle sıralıyor:

Hırsızlar davetiye çıkaran evinizi riskli hale getiren güvenlik hataları - Sayfa 3

1- Pencerelerin Hemen Önünde Geniş Bitki Örtüsüne Sahip Olmak
​Bahçenizdeki çalıların ve/veya ağaçların pencerelerinizi kapatmasına izin vermeniz, davetsiz misafirlerin kendilerini gizlemeleri için uygun ortama sahip olmalarına fırsat verebilir. Bu nedenle peyzaj konusundaki tercihlerinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Dış mekân bitkilerinizi düzenli aralıklarla kısaltmanız, evinizi kötü niyetli kişiler açısından daha az davetkar kılacaktır.

Hırsızlar davetiye çıkaran evinizi riskli hale getiren güvenlik hataları - Sayfa 4

2- Para ve Değerli Eşyaları Görünür Yerlerde Bırakmak
Suçlular, giriş yapmaya çalışmadan önce genellikle bir konutu birden fazla kez ziyaret ederek bilgi toplarlar. Panjurlarınız veya perdeleriz açıkken dizüstü bilgisayar, mücevher veya tablet benzeri değerli eşyalarınızı veya paranızı dışarıdan kolayca görünecek biçimde açıkta bırakmayın. Hırsızları cesaretlendirmemek adına panjurlarınızı ve perdelerinizi kapalı tutmaya dikkat edin. Paranızı ve pahalı eşyalarınızı kat pencerelerinden görünmemeleri için uygun noktalarda muhafaza etmeye özen gösterin.