Anasayfa /  Yaşam

Her öğünde bulunuyor! Bu gıda sinir sisteminin çökmesine yol açıyor

Özetle: Et veya tavuk bulyonları yemeklere tat ve aroma katmak için kullanılır. Birçok katkı maddesi içeren bulyonlar, genellikle Çin tuzu içerir. Ancak bulyonların olası zararları nelerdir?

Abone ol
Abone ol 09 Ağustos 2023 12:32

Et ve tavuk bulyonları, içerdikleri zararlı kimyasallar nedeniyle sinir sistemi ve kalp damarlarına zarar verebiliyor. Bulyonlarda bulunan Mono sodyum glutamat (MSG) veya Çin tuzu olarak bilinen madde, sağlık açısından tehlikeli olarak kabul ediliyor. Bu maddenin düzenli tüketimi, anormal kalp atışı, solunum güçlüğü, zihinsel bulanıklık ve hatta Alzheimer gibi hastalıklara neden olabilir.

Bulyonlar içerisindeki MSG, merkezi sinir sistemine zarar vererek Alzheimer, Parkinson, ilepepsi (sara) ve Huntington gibi hastalıkların riskini artırabilir. Hamilelik döneminde MSG içeren ürünlerin tüketimi, plasentayı geçerek bebeğe zarar verebilir.

MSG içeren ürünler arasında et bulyon, tavuk bulyon, cips, dondurma, renkli yoğurt ve hazır çorba bulunmaktadır. Uzmanlar, hamilelik sırasında bu tür ürünlerin kullanımından kaçınılmasını önermektedir.

Yorumlar