Anasayfa /  Foto Galeri

2023 Alışveriş Trendleri Raporu! 2023 yılının en sevilen markaları

Türkiye'nin Hepsiburada’sı, 2023 yılında platformu üzerinden verilen siparişleri inceleyerek tüketici eğilimlerini açıkladı. Verilere göre 2023 yılında, en çok temel tüketim & gıda, sağlık ve güzellik, giyim, teknoloji ürünleri, küçük ev aletleri ve ev-yaşam kategorisinden alışveriş yapıldı.

2023 Alışveriş Trendleri Raporu! 2023 yılının en sevilen markaları - Sayfa 1

Hepsiburada’nın 2023 Alışveriş Trendleri Raporu 

Türkiye'nin Hepsiburada’sı, 2023 yılında platformu üzerinden verilen siparişleri inceleyerek tüketici eğilimlerini açıkladı. Verilere göre 2023 yılında, en çok temel tüketim & gıda, sağlık ve güzellik, giyim, teknoloji ürünleri, küçük ev aletleri ve ev-yaşam kategorisinden alışveriş yapıldı. 

2023 Alışveriş Trendleri Raporu! 2023 yılının en sevilen markaları - Sayfa 2

E-ticaret alışverişlerinin en fazla gerçekleştiği İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından 2023 yılında alışverişe en yoğun ilgi gösteren şehirler Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya ve Adana oldu. En yoğun alışveriş Pazartesi ve Salı günleri gerçekleşirken, tüketiciler alışverişlerini özellikle akşam saatlerinde, 21:00 ile 22:00 arasında yapmayı tercih etti ve indirim dönemi olan Kasım ayı ve okula dönüş dönemini kampanyalarını içeren Eylül ve Ekim aylarında e-ticarete en yoğun ilgiyi gösterdi.

2023 Alışveriş Trendleri Raporu! 2023 yılının en sevilen markaları - Sayfa 3

Teknoloji ürünlerinde tercihler belli oldu

Kullanıcıların 2023 yılında en çok satın aldığı cep telefonu markaları arasında Apple, Samsung ve Xiaomi ön plana çıktı.

Taşınabilir bilgisayarlar ise cep telefonlarının ardından en çok tercih edilen teknolojik ürünler arasında yer aldı. Müşteriler taşınabilir bilgisayar markaları arasından en çok Lenovo, Asus, Huawei ve HP markalarına ilgi gösterdi. 

Cep telefonu aksesuarlarında ise 2023 yılında bluetooth kulaklıklar ve akıllı saatler öne çıktı. Apple, Anker ve Lenovo markalı bluetooth kulaklıklar müşterilerin favorisi oldu. Ayrıca Huawei, Xiaomi ve Apple markalarının akıllı saatleri ve Baby Smart markasının da akıllı çocuk saatleri teknoloji tutkunlarının ilgisini çeken ürünler arasında yer aldı. 

2023 Alışveriş Trendleri Raporu! 2023 yılının en sevilen markaları - Sayfa 4

2023 yılının en sevilen moda markaları ve ürünleri

2023 yılında giyim kategorisinde müşteriler DeFacto ve Penti markasının çoraplarını tercih ederken, tişörtlerde U.S. Polo Assn., DeFacto ve Mavi markaları ön plana çıktı. Kazak, pantolon, gömlek ve sweatshirtler alımlarında ise DeFacto ve U.S. Polo Assn. markaları tercih edildi.  

Ayakkabı & çanta kategorisinde müşteri tercihleri doğrultusunda, Igor ve Cat marka botlar yoğun ilgi gördü. U.S. Polo Assn. ayakkabıların yanı sıra Vicco çocuk ayakkabıları ve Crocs terlikler en çok tercih edilen markalar arasında yer aldı.   Spor ayakkabı tercihlerinde ise Adidas, Puma, Skechers ve Nike öne çıktı. 

Casio kol saatleri müşteriler tarafından en çok tercih edilen marka olurken, güneş gözlüklerinde ise Ray-Ban, Bilge Karga ve Vogue markalarının ürünleri ön plana çıktı.