Anasayfa /  Magazin

Helin Avşar: Hop onunla hop bununla olamam

Helin Avşar, oyunculuğa iyiden iyiye ısınmaya başladı. Önce dizilerde rol aldı, şimdi bir festival filmiyle karşımızda. Burak Akan’ın yazıp yönettiği ‘İçimdeki Ses’te şizofren bir kadını canlandıracak. 39 yaşına basan Helin Avşar’ı doğum gününde evinde ziyaret ettik. Konu aşka geldiğinde şöyle dedi: Çocuk gibi el ele flört edemem. Artık 18 yaşında değilim. Hop onunla hop bununla olamam. Hoşladığım biri var ama adı bende saklı

Abone ol
Abone ol 04 Kasım 2017 17:19

İçimdeki Ses’ filminin çekimlerine başlıyorsunuz... Ne hissediyorsunuz? 

Evet, bir festival filmi. Uzun zamandır beni bu kadar heyecanlandıran bir iş olmamıştı. Bir şizofrenin ameliyatında yaşanan hikayeyi konu alıyor.

 

Film şimdiden olay oldu. “Burak Hakkı’nın uzun boylu olması sorun değil. Çekimler hep yatakta” dediniz!

Sorma, rezil oldum. Hahaha! Sordular, “Çok uzun boylu, çekimlerde zorluk çekmeyecek misiniz?” diye. Ben de, “Uzun boylu olsa ne olur, ben hasta yatağındayım. Film boyunca yataktayım zaten” dedim. Oradan cımbızladılar.

 

Film bir şizofrenin hikayesini anlatıyor...

Beni etkileyen de bu oldu. Çevremde tanıdığım şizofren insanlar var. Bu durumun hem o kişi hem de ailesi için ne kadar ağır olduğunun bilincindeyim. Tedavisi yok. İnsanlar bununla yaşamanın bir yolunu buluyor. Bu hastalığın bilinirliğinin artmasına katkım olursa ne mutlu bana.

Fotoğrafı Paylaş:

 

CENGAVER BİR KADINIM

Zor değil mi şizofreni oynamak? Altından kalkabilecek misiniz? 

Beni az çok tanıyorsun, gözüm karadır. Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmam. Cengaver bir kadınım. İnandığım bir şey varsa, dalarım. Sayemde bu hastalık duyulacak. Korkmaktan çok heyecanlandım ve gururlandım.

Hastanelere gittiniz mi veya hastalarla görüşmeler yaptınız mı? 

Hayır. Ona inanmıyorum. Daha içgüdüsel benim oyunculuğum. “Ben oyuncuyum” diye bir iddiam da yok, yanlış anlaşılmasın. Doğaçlama yeteneğime güveniyorum.

 

‘KEMAL SUNAL KANUNLARIM’ VAR

“Şunu oynarım, şunu oynamam” dediğiniz roller var mı? 

Benim ‘Türkan Şoray Kanunlarım’ değil, ‘Kemal Sunal Kanunlarım’ var. Onun filmlerinin finalinde toplumsal bir mesaj olur ya hani. O tarz işleri seviyorum. Ruhuma dokunması, topluma bir şey söylüyor olması lazım. Yoksa lezbiyeni de oynarım. Başka bir karakteri de.

Ablanız Hülya Avşar yakın zamanda, “Partnerimiz yakışıklıysa ve o gün öpüşme sahnesi varsa çekimlere koşarak giderdik” demişti... 

Hahaha! Ablam işte... Durur durur patlatır bombayı. Burak yakışıklı bir partner evet, bayılıyorum ama... Belki adamın sevgilisi var? Belki benim görüştüğüm biri var, ne biliyorsun?

 

O zaman aşka gelelim...

Tam ne zaman gelecek diyordum.

Geçtiğimiz yaz ‘Gürkan Şef’ olarak tanınan Gürkan Topçu ile birlikte olduğunuz yazıldı... Doğru muydu yazılanlar? 

Alakası yok. İki kere yemeğe gittim diye sevgili mi olmam gerekiyor? Arkadaşım. Aramızda özel bir durum olmadı.


Yorumlar