Anasayfa /  Ekonomi

Hazır damacana sulara yüzde 27 zam geldi!

Zamların ardı arkası kesilmiyor. En temel ihtiyaçlardan biri olan su fiyatlarına da zam geldi. Son bir yıldır sürekli fiyat artışı yaşayan damacana su fiyatları yeniden zamlandı. Zam duyurusunu ise CHP'li Engin Özkoç duyurdu.

Abone ol
Abone ol 05 Haziran 2022 00:06

Damacana sular 2022 ocak ayında zam görmüştü, 4 ayda yüzde 200 fiyat artışıyla 30 liraya kadar yükseldi.

İstanbul’da bir damacana su ortalama 25 liradan satılır hale geldi. Satıcılar ise fiyatların ulaşım maliyetlerinin artmasından kaynaklandığını söylemişti.

Son dönemde ulaşım ve ham maddelerdeki maliyet artışları temel gıda ürünlerinin fiyatlarını da etkiliyor.

İstanbul’da ocak ayında ortalama 10 liradan satılan damacana su nisan ayında 30 liraya kadar yükseldi. Fiyatlar, ilçe ve firmalara göre değişkenlik gösteriyor.

2021 yılının sonunda ortalama 10 liradan damacana su sattıklarını aktaran satıcılar, akaryakıta ve ham madde fiyatlarına gelen zamlardan dolayı içme suyu fiyatlarının artığını söyledi.

BİR ZAM DAHA GELDİ

Ocak ve nisan ayında zam gören damacana sulara bir zam daha geldi. CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Önceki hafta 22.5 TL olan damacana su fiyatı %27 artarak bugün 28.5 TL oldu. Türkiye'yi kurtarmak için birlik bütünlüğe ihtiyacımız var. 6'lı masada birleşin!" dedi. 

Su firmalarından alınan bilgiye göre zamlı fiyatlar 6 Haziran'dan itibaren geçerli olacak.

Etiketler damacana suya zam
Yorumlar