Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı: 40 Memur Alımı Yapacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı 45 memur alımı için merkezi atama KPSS 2018/2 tercih kılavuzu kapsamında 40 kişilik kadro ayrıldı. Ülkemizde sahip olduğu maddi ve özlük hakları sebebiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı kadroları oldukça popüler durumdadır.

Abone ol
Abone ol 19 Aralık 2018 21:13

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek istihdamlar için yapılacak başvurularda KPSS 2018/2 tercih kılavuzunda belirlenen özel ve genel şartlara uygun olunması gerekiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde yapılacak alımlar için mezuniyet kontenjanlarında ise Lisans mezunları için 40 kontenjan olarak  tahsis edilmiştir. Bu anlamda ayrılan 40 kişilik kadronun tamamı Hazine Avukatı kontenjanı olarak değerlendiriliyor.

40 kişilik alımlarda yapılacak başvuruların geçerli olması için genel ve özel şartların taşınması gerekiyor. Bu şartları taşıyan adaylar arasında ise KPSS puan üstünlüğüne göre atamalar yapılacaktır. KPSS 2018/2 tercih kılavuzu istenilen özel ve genel şartlar yer alıyor.

Hazine ve Maliye bakanlığı memur genel şartları arasında Türk vatandaşı olma, KPSS geçerli puan türüne sahip olma, mezuniyet belgesi, 18 yaşını doldurmak, güvenlik ve adili soruşturma sonucunda temiz çıkma en genel şartlar olarak yer alıyor.


Yorumlar