Anasayfa /  Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı belli oldu mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ani istifası sonrası yerine kimin geçeceği kulislerde konuşuluyor. Berat Albayrak'ın yerine geçeceği iddia edilen Adnan Bali, açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2020 20:52

Dün akşam Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından paylaştığı istifa metni Türkiye gündemi ve piyasalar hareketliliğe neden oldu. Adeta piyasalarda bomba etkisine neden istifa sonrası yeni bakanın kim olacağı konuşuluyor. Bir kaç ismin adı Hazine ve Maliye Bakanlığı için geçiyor. Bakanlık için adı geçen ve Hazine ve Ekonomi Bakanı olacağı konuşulan Adnan Bali açıklamada bulundu.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, sosyal medyadaki iddialar için, "Hazine ve Maliye Bakanı olduğuma dair sosyal medya üzerinden yayılan söylentiler gerçek dışıdır" diyerek iddiaları yalandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa paylaşımı sonrasında yeni bakanın İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Hazine ve Maliye Bakanı olduğuma dair sosyal medya üzerinden yayılan söylentiler gerçek dışıdır. Bu tür söylentilere itibar edilmemelidir" ifadesini kullanarak şunları dedi;
"Adım kullanılarak açılan sahte hesaplardan yapılan açıklamalar doğru değildir. Sosyal medyada LinkedIn haricinde hiçbir mecrada hesabım bulunmamaktadır"

Berat Albayrak, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmiş şu metni paylaşmıştı; "Yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunları nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım"

Öte yandan Berat Albayrak'ın istifasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildiği ve yerine kimin geçeceği açıklanacak.

Etiketler Berat Albayrak
Yorumlar