Anasayfa /  Ekonomi

Hamza Dağ’dan "elektrik faturalarına düzenleme" açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Enerji Bakanlığı'nın elektrik faturalarına ilişkin yürüttüğü çalışmayı önümüzdeki günlerde açıklayacağını belirterek "Topyekun hem sınırın yükseltilmesi olur hem de vergiyle ilgili durumlar olabilir hem de sübvanse durumuyla ilgili olabilir. Bu bütçe ile birlikte değerlendirme yapılacak bir pozisyon" dedi

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2022 15:29

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, elektrik faturalarına ilişkin gelen şikayetleri önemsediklerini belirtti.

Hamza Dağ, NTV canlı yayınında elektrik faturalarına ilişkin beklenen düzenlemeyle ilgili olarak "Şu anda Enerji Bakanlığı çalışma yürütüyor, önümüzdeki günlerde açıklanacak. Topyekun hem sınırın yükseltilmesi olur hem de vergiyle ilgili durumlar olabilir hem de sübvanse durumuyla ilgili olabilir. Bu bütçe ile birlikte değerlendirme yapılacak bir pozisyon.

Bunları tamamen çözmek adına hem nükleer tesisin ve Karadeniz gazının devreye girmesi, dünyadaki emtia fiyatlarının da bahar aylarıyla birlikte düşmesiyle inşallah temelden bir çözüm olacak" ifadelerini kullandı.

Daha önce Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın konuyla ilgili olarak "Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak. Cumhurbaşkanımız da talimatlarını veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

 

Etiketler Hamza Dağ Elektrik
Yorumlar