Anasayfa /  Güncel

Halil İbrahim Yılmaz: Deprem Tedbirlerini Tartışmalıyız

Ankara Kent Konseyi, Cumhuriyetin 100. yılında "Deprem ve Hatay" konulu paneli düzenledi. Panelin teması "Umudun Adı Hatay" olarak belirlendi.

Abone ol
Abone ol 17 Ağustos 2023 16:39

Ankara Kent Konseyi (AKK), Hatay Sivil ve Sosyal Platformlar Birliği (HSPB) adına ASİ-DER ve KADOP öncülüğünde "Umudun Adı Hatay" temasıyla düzenlenen "Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Deprem ve Hatay" paneline ev sahipliği yaptı.

"Deprem ve Hatay Gerçeği" başlığı altında iki gün süren panele, uzman akademisyenler, meslek odası başkanları ve temsilcileri konuşmacı olarak katıldı. Depremi kentsel, toplumsal, sosyolojik ve psikolojik yönleriyle ele alan panel, Hatay ve Antakya'dan gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gençler ve vatandaşlar tarafından da izlendi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, panelin açılışında yaptığı konuşmada, Hatay'ın sivil toplum dünyasının Ankara'da bir irade ortaya koymasının önemine vurgu yaptı. Yılmaz, Hatay'ın yeniden ayağa kalkması sürecinde kentin yeniden yapılanma çabalarına destek olacaklarını ifade etti.

Yılmaz, dayanışmanın ve ortak akılın kentler arasında köprüler kurmada önemli bir rol oynadığını belirterek, deprem sonrası dayanışmayı ve alınması gereken tedbirleri tartışmanın gerekliliğini vurguladı. Hatay'ın tarihi mirasını koruma ve yeniden inşa etme çabalarında kendilerinin de sorumluluk alacaklarını dile getirdi.

 

Yorumlar