Anasayfa /  Spor

Hakemi Tehdit Eden Aykut Demir'e Ağır Ceza

Hakemi Tehdit Eden Aykut Demir'e Ağır Ceza

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2016 11:02

Haftasonu oynana olaylı Galatasaray- Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Aykut Demir'e Ağır Ceza...

Galatasaray maçında hakem Deniz Ateş Bitnel’den gördüğü kırmızı kart sonrası, “Ayaklarına sıkacağım. Seni dışarıda döverim. Vuracağım seni” ifadeleri ile tehdit eden Trabzonsporlu Aykut Demir, tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi. Aykut’a 4-10 maç arası ceza gelecek. Hakem Deniz Ateş Bitnel’in yönetimi nedeniyle büyük tepki topladığı Galatasaray-Trabzonspor maçının faturası Karadeniz ekibine ağır olacak. TFF Hukuk Müşavirliği, hakem ve temsilci raporları ile televizyon görüntülerini değerlendirdikten sonra, FİFA kokartlı hakem Bitnel’i gördüğü kırmızı kart sonrası saha içinde, “Ayaklarına sıkacağım. Seni dışarıda döverim. Vuracağım seni” ifadeleriyle tehdit eden Aykut Demir’i tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etti. Profesyonel Futbol Disiplin Talimatı’nın, “Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme” başlıklı 41. maddesi ve “Sportmenliğe aykırı hareket” başlıklı 36. maddesinegöre işlem görecek olan Aykut Demir,her iki eylemi nedeniyle toplamda 4 ila 10 maç arası ceza alacak.

iLK VUKUATI DEĞİL

Daha önce kız kardeşini muayene ettirmek için gittiği özel bir hastanede Acil Servis’teki görevli doktor L.B.’yi darp ettiği ileri sürülmüştü. Soğuk algınlığı şikayetiyle kardeşini hastaneye götüren Aykut Demir, görgü şahitlerinin ifadesine göre tahlil sonuçları çıkmadan kendisine bilgi vermek istemeyen doktorla önce tartıştı, ardından yumruk attı. Araya giren hastane görevlileriyle de kavga eden Aykut Demir, daha sonra hastaneden ayrıldı. Trabzonspor’da Aykut Demir’in adı bir süre önce başka bir olayla daha gündeme geldi.Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü binasının ikinci katındaki pencereye 2 Eylül günü isabet eden merminin Aykut’un tabancasından çıktığı tespit edildi.Büyük bölümü camla kaplı binanın havalimanına bakan cephedeki camını delen mermi çekirdeği, merdiven boşluğundaki beton duvara çarparak yere düşmüş, şans eseri ölen ve yaralanan olmamıştı.Soruşturma sonucunda merminin Trabzonspor'un defans oyuncusu Aykut Demir'in Glock marka ruhsatlı tabancasından çıktığı sonucuna ulaşan polis ekipleri, silahı balistik incelemeye gönderdi.İnceleme sonucunda Kimya Bölümü binasında bulunan mermi çekirdeğinin Aykut Demir'in tabancasından atıldığı kesinleşti.Bunun üzerine ifadesi alınan Aykut Demir hakkında 'meskun mahalde ateş etme' suçundan işlem yapıldı.

SALİH VE CAVANDA'YA 1 İLA 3 MAÇ CEZA BEKLENİYOR

Hukuk müşavirliği aynı maçta hakem Bitnel’e kırmızı kart gösteren Salih Dursun ve penaltı kararı sonrası hakemin üzerine yürüyen Cavanda’yı “centilmenliğe aykırı hareketleri” nedeniyle disipline gönderdi. Her iki futbolcunun gördükleri kırmızı kartların dışında 1 ila 3 maç arası ceza alması bekleniyor. İkinci sarıdan ihraç edilen Özer Hurmacı ise “talimatlara aykırı” davranışı yüzünden tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

MUHARREM USTA DA DİSİPLİN'DE

Maçtan sonra katıldığı bir TV programındaki açıklamaları kulüp başkanı İbrahim Usta’nın da disiplin uygulamasıyla karşı karşıya kalmasına yol açtı. Usta, “sportmenliğe aykırı açıklamaları” nedeniyle tedbirli olarak disipline gönderildi. Hukuk müşavirliği, 4 oyuncusu kırmızı kart gören Trabzonspor kulübünün dosyasını da takım halinde sportmenliğe aykırı hareketini gerekçe göstererek PFDK’ya devretti. Yönetici Çoşkun Bülbül, kulüp görevlisi Adem Kuduban ve İsmail Şafak hakkında da cezai işlem istendi.

Etiketler Aykut Demir
Yorumlar