Anasayfa /  Foto Galeri

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu akşam başlıyor! Nereler açık olacak?

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam saat 21.00'de başlıyor. Vatandaşlar cumartesi ve pazar günü uygulanacak yasak sırasında nereler açık olacak? sorusuna yanıt arıyor. İşte tam 56 saat sürecek kısıtlama hakkında bilmeniz gerekenler..

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu akşam başlıyor! Nereler açık olacak? - Sayfa 1

Yeni koronavirüs önlemleri kapsamında hafta sonu kısıtlamaları bugün saat 21.00’de başlayıp cumartesi ve pazar gününü kapsayacak. Yasak pazartesi 05.00’te ise sona erecek. Peki nereler açık olacak, ulaşım nasıl yapılacak? İşte detayları:

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu akşam başlıyor! Nereler açık olacak? - Sayfa 2

FIRINLAR KAPANMAYACAK 
Sokağa çıkma yasağının olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler, gazete bayileri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu akşam başlıyor! Nereler açık olacak? - Sayfa 3

Yasağın uygulanacağı hafta sonu ekmek fırınları-unlu mamul ruh satlı işyerleri ile bu işyerlerinin ekmek satan bayileri hizmet verecek.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu akşam başlıyor! Nereler açık olacak? - Sayfa 4

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek. Ama daha önceki yasaklarda olduğu gibi ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında satış yapılmayacak.