Anasayfa /  Popüler

Hadi ipucu 25 Ocak saat 12.30 sorusu ve cevabı belli oldu!

Hadi ipucu 25 Ocak saat 12.30 yarışmasında sorulacak "Hidroklorik asidin halk arasındaki ismi nedir?" sorusunun cevabı merak ediliyor.

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2019 12:16

Hadi'nin 25 Ocak (bugün) saat 12.30'ta yapacağı yarışmasının ipucu sorusu belli oldu. Hadi ipucu sorusu sosyal medya üzerinden yayınlandı. Saat 12.30'da yapılacak Hadi yarışmasının ipucu sorusu "Hidroklorik asidin halk arasındaki ismi nedir?" şeklinde açıklanırken, Hadi yarışmasına katılmak isteyenler ipucu sorunun cevabını internette araştırıyor.

HADİ İPUCU SORUSU: HİDROKLORİK ASİDİN HAL ARASINDAKİ İSMİ NEDİR?

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan saat 12:30'da başlayacak Hadi İpucu soru kimya ve genel kültür tutkunlarının kolaylıkla yanıtlayabileceği bir alan üzerinden geldi.

Hadi ipcusu sorusu "Evlerde annelerimizin banyo ya da tuvalet fayanslarının temizliği ve parlatılmasında kullanılan Hidroklorik asidin halk arasındaki ismi nedir?" şeklinde soruldu.

Hadi ipucu sorusunun cevabı "Tuz ruhu" olacak.

HİDROKLORİK ASİT NEDİR?

Hidroklorik asit (HCI), hidrojen ve klor elementlerinden oluşurken oda sıcaklığı ve normal basınçta sıvı halinde bulunan kimyasal bir bileşim. Bu kimyasal bileşim halk arasında tuz ruhu olarak da bilinir. Günümüzde bu kimyasal bileşim PVC'den demir-çeleğe, organik madde üretiminden gıda sektörüne kadar hemen hemen tüm alanlarda kullanılıyor.

Hidroklorik asit, sağladığı kolaylıkların yanında, zehirli bir maddedir ve insan dokuları başta olmak üzere çoğu yüzeye büyük tahribat verir. Bu nedenle bu asit ile çalışılırken güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutulmalıdır. Asit, toksik olmasının yanında, gözler ve deri için tahriş edicidir, deride yanıklara neden olmaktadır ve solunum sistemi için tahriş edici özellik taşımaktadır. Hidrojen klorür, normal koşullarda −27.32 °C'de erir, 110 °C'de kaynar. Hidroklorik asidi elde edebilmek için öncelikle hidrojen klorür gazının elde edilmesi gerekir.


Yorumlar