Anasayfa /  Güncel

Minik Leyla'dan acı haber geldi! Sosyal medya'da tepkiler büyüyor!

Acı haberler art arda geliyor... Türkiye, Ankara'da kaybolan ve cinayete kurban gittiği anlaşılan minik Eylül'ün şokunu atlatamadan bu akşam da minik Leyla'dan gelen acı haberle sarsıldı. Günlerdir Ağrı'da ve tüm Türkiye'de didik didik aranan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cansız bedeni kaybolduğu köyden 3 kilometre uzakta bulundu.

Abone ol
Abone ol 02 Temmuz 2018 18:50

15 Haziran'dan beri herkes küçük Leyla'yı arıyor. Tarlalar didik didik edildi. Metruk binalar köpeklerle arandı. Kuyular boşaltıldı. Mezarlar kontrol edildi. Köyde çalınmadık kapı, bakılmadık alan kalmadı. Sadece Ağrı değil, tüm Türkiye seferber oldu. Ancak, 4 yaşındaki kayıp Leyla'dan ne bir iz, ne de bir haber vardı.





Leyla Aydemir, Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü Ağrı'nın Bezirhane Köyü'nde kayboldu. Jandarma, AFAD, UMKE, Kızılay ve arama kurtarma ekipleri, günlerce metruk binalarda, tarlalarda ve sazlıklarda Leyla'yı aradı. Bakılan yerlerin üzerinden defalarca geçildi. Köyde başlatılan çalışmalar köy dışına kadar taşmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan özel ekip, Leyla'yı aramak için seferber oldu. Sadece görevliler değil, çalışmalara Batman'dan gelen 5 kişilik gönüllü avcı ekibi de katıldı. Ailesi, Leyla'nın kaçırıldığını düşünüyordu. Leyla'yı bulmak için çalışmalar aralıksız bir şekilde devam etti. 18 gündür yapılan aramalar sonucun'da minik Leyla'nın cansız bedenine ulaşıldı. Bu acı haber sonrası sosyal medya platformu Twitter'da atılan tweetler yürekleri dağladı. Bu vahşi olaya duyarsız kalamayan Türk Halkından tepkiler oldukça sertti.

İşte Acı Haber'den sonra Twitter'da yapılan paylaşımlardan birkaçı;

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi, Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu "Masallarından, ninnilerinden, ana kucağından koparılıp canına kıyılan güzel Leyla... Masmavi gözlerindeki masumluğu çalanlara, yüreğimizi yakanlara karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla sürecek, failler en ağır şekilde cezalandırılacak. Başımız sağ olsun.." dedi




Masallarından, ninnilerinden, ana kucağından koparılıp canına kıyılan güzel Leyla... Masmavi gözlerindeki masumluğu çalanlara, yüreğimizi yakanlara karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla sürecek, failler en ağır şekilde cezalandırılacak. Başımız sağ olsun...


— Jülide Sarıeroğlu (@jsarieroglu) July 2, 2018




Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteci hislerini şu sözlerle takipçilerine aktardı. Desteci: "Yüreğim yanıyor, çiğerim parçalanıyor. Ya anneleri, babaları ne halde? Leyla ve Eylül gibi masum körpeleri hunharca katleden sapık caniler'i ibret-i alem için darağacına sallandırmazsak adl-i ilahi sorulur hesabı" dedi ve #idamşart hastag'i ile paylaştı.






Yüreğim yanıyor,ciğerim parçalanıyor.

Ya anneleri,babaları ne halde?

Leyla ve Eylül gibi masum körpeleri hunharca katleden sapık caniler'i ibret-i âlem için darağacında sallandırmazsak adl-i ilâhi'de sorulur hesabı.#idamşart


— Mustafa Destici (@Mustafa_Destici) July 2, 2018






Trt Spor'da Net Günlüğü programını sunan spiker Deniz Satar "Dünya bu kadar kötü bir yer miydi?" diye soruyorsun belki de... İyi olanların gücü, dilerim ki kötüleri yener. Affet Leyla... diyerek bu acı olaya kayıtsız kalmadı.






"Dünya bu kadar kötü bir yer miydi?" diye soruyorsun belki de... İyi olanların gücü, dilerim ki kötüleri yener. Affet Leyla... pic.twitter.com/M30JxKZAMk


— Deniz Satar (@denizsatar) July 2, 2018








Cem Yılmaz'ın Abisi Can Yılmaz ise "Minik bedenleri toprağa verip yarım saatte unutuyoruz. Dün Eylül, bugün Leyla... Sebep olanlara bela okumakla belasını bulan da yok zaten. Allah sizi o şerefsiz ahlaksız yaratıklarla birlikte yaşamakla lanetlemiş, başka açıklaması yok. Mekanları cennet olsun küçük meleklerin" diyerek tepki gösterdi.






Minik bedenleri toprağa verip yarım saatte unutuyoruz. Dün Eylül, bugün Leyla...Sebep olanlara bela okumakla belasını bulan da yok zaten. Allah bizi o şerefsiz ahlaksız yaratıklarla birlikte yaşamakla lanetlemiş, başka açıklaması yok. Mekanları cennet olsun küçük meleklerin.


— Can Yılmaz (@canyilmaz1) July 2, 2018






Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'da twitter'da bir paylaşımda bulundu. Fırat " O güzel gözleri ve güzel yüzü önümden gitmiyor. 4 yaşındaki Melek Leyla! Allah rahmet eylesin. Çok üzücü çok diyerek üzüntüsünü dile getirdi.






O güzel gözleri ve güzel yüzü gözlerimizin önünden gitmiyor. 4 yaşındaydı. Melek Leyla! Allah rahmet eylesin! Çok üzücü çok !!!


— Hande Fırat (@handefrt) July 2, 2018





Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler paylaşımında "affet bizi" dedi. Güler twitter'da " Güzel yüzlü cennet meleği affet bizi. Ne yapalım, başaramadık, yetişemedik. İstedik, koşturduk, didindik olamadı" diyerek acı haber karşısında üzüntüsünü dile getiren isim oldu.






Güzel yüzlü cennet meleği affet bizi.

Ne yapalım başaramadık.

Yetişemedik.

İstedik koşturduk didindik.

Olmadı. pic.twitter.com/EHj7OsuR30


— Turgay Güler (@turgayguler) July 2, 2018





Doç Dr. Yavuz Dizdar acı habere "İçim yandı" diyerek tepki gösterdi.

(AHBAP) Genel Başkanı Müzisyen Haluk Levent: "Eylül'den sonra Leyla'yı da kurtaramadık.. Çok üzgünüz..." diyerek üzüntüsünü takipçileriyle paylaştı.






Eylül'den sonra Leyla'yı da kurtaramadık..

Çok üzgünüz... pic.twitter.com/YDvoCWMnMv


— Haluk Levent (@haluk_levent) July 2, 2018




İŞTE SOSYAL MEDYA KULLANICILARININ TEPKİLERİ;




Ben bu çağdan nefret ettim.

Etimle, kemiğimle nefret ettim.

#leyla pic.twitter.com/gn0JRR8Nj6


— Jamiryo (@sukrudgn) July 2, 2018







“Toprak utandı,su utandı,

Bahar kokan çocukları yıkayıp gömmekten.

Ama insan dediğimiz hayvan,

Utanmadı çocuk öldürmekten!”



Bahar kokulu Eylül’den, Leyla’dan ve daha nice çocuktan ne istediniz! Kelimelerin gücü yetmiyor içimdeki öfkeyi haykırmaya, nasıl namussuz bir çağ bu! pic.twitter.com/PkvdVcMKhH


— Felek Yıldız (@z_felek) July 2, 2018





Bunu yapanlar ıdam edılsın Allah belanızı versın #LeylalarÖlmesin


— Rugiya(Akfc) (@Rugiya20) July 2, 2018





TRHABERLER ÖZEL / MEHMET MERT ALTINUÇ 


Yorumlar
Çok Okunanlar