Anasayfa /  Güncel

KHK kararları açıklandı mı? KHK ihraç listesi saat kaçta açıklanacak?

Başbakan Binali Yıldırım,yeni bir KHK yayınlanacağını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi'nin (KHK) yayınlanacağını söyledi. KHK’nın içeriğinde ihraçların olacağını açıklayan Yıldırım, KHK ile ihraçların ağırlıklı olarak Emniyet ve TSK'dan olacağını kaydetti. Peki KHK kararları açıklandı mı? saat kaçta açıklanacak? KHK TSK Emniyet ihraç listesi ihraç edilenler listesi.İşte konu ile ilgili detaylı bilgiler bu haberde yer alıyor...

Abone ol
Abone ol 07 Temmuz 2018 18:09

KHK kararları açıklandı mı? saat kaçta açıklanacak? KHK TSK Emniyet ihraç listesi ihraç edilenler listesi.. Başbakan Binali Yıldırım,yeni bir KHK yayınlanacağını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi'nin (KHK) yayınlanacağını söyledi. KHK’nın içeriğinde ihraçların olacağını açıklayan Yıldırım, KHK ile ihraçların ağırlıklı olarak Emniyet ve TSK'dan olacağını kaydetti. Peki KHK kararları açıklandı mı? saat kaçta açıklanacak? KHK TSK Emniyet ihraç listesi ihraç edilenler listesi.İşte konu ile ilgili detaylı bilgiler bu haberde yer alıyor... 

Başbakan Yıldırım’dan KHK açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, bu gece bir KHK yayınlanacağını açıkladı.  Başbakan Binali Yıldırım, bu gece bir OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi'nin (KHK) yayınlanacağını söyledi. KHK’nın içeriğinde ihraçların olacağını açıklayan Yıldırım, KHK ile ihraçların ağırlıklı olarak Emniyet ve TSK'dan olacağını kaydetti. 

Cumhurbaşkanının yemin törenine ilişkin KHK Resmi Gazete’de yayımlandı



Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanununda değişiklik yapılmasını içeren 699 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, seçilen Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanak, TBMM Genel Kurulunda Meclis Başkanı veya Geçici Başkan tarafından verilecek ve aynı birleşimde yemin töreni gerçekleştirilecek. Bu birleşim, birlikte yapılan Cumhurbaşkanı ve TBMM Genel Seçiminin ardından Meclis'in toplandığı ilk günü takip eden üç gün içinde gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanının ikinci oylamada seçilmesi veya sadece Cumhurbaşkanı seçiminin yapılması halinde yemin töreni, seçim sonuçlarının kesinleşmesini takip eden üç gün içinde yapılacak. TBMM toplantı halinde değilse derhal toplantıya çağırılacak. Cumhurbaşkanı tarafından atanan Cumhurbaşkanı yardımcıları ve Bakanlar atanmalarını takip eden gün ant içecekler.  

KHK KARARLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Başbakan Binali Yıldırım konu ile ilgili yaptığı açıklamada yeni KHK’ya ilişkin, “Çalışmalar devam ediyor, biraz uzadı” dedi.

Başbakan Yıldırım’dan KHK açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grubundan çıkarken basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kendisinin Meclis başkanı adayı olarak gösterilip gösterilmediğine ilişkin Yıldırım, “Benim görevim Cumhurbaşkanımız yemin ettiği anda bitiyor. Sonrası yok, bitiyor. Onu nereden bileyim" ifadelerini kullandı. 

Yeni KHK'nın bugün çıkıp çıkmayacağı sorusuna Yıldırım, “Çalışmalar devam ediyor, biraz uzadı” cevabını verdi. Yıldırım, milletvekilleri arasından bakan olup olmayacağı konusunda ise “O, Cumhurbaşkanımızın takdiri" dedi.  




Yorumlar