Anasayfa /  Güncel

Hakan Atilla davasında jüri kararını verdi! Bundan sonra ne olacak?

Türkiye'nin büyük bir merakla günlerdir takip ettiği davada jüri nihayet Hakan Atilla ile ilgili kararını açıkladı. ABD'nin New York kentinde 11 günlük Noel tatilinden sonra yeniden başlayan davada Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla 5 ithamdan dolayı suçlu bulunurken, kara para aklamadan ise suçsuz bulundu. Peki bundan sonraki süreçte neler yaşanacak?

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2018 23:36

ABD'de devam eden davada jüri kararını verdi. Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'ya yöneltilen 6 suçlama bulunuyordu. Atilla bu 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulundu. Öte yandan Atilla, bir diğer suçlama olan para aklama konusunda ise suçsuz bulundu. Karar açıklandığında Hakan Atilla’nın eşinin gözyaşlarına boğulduğu öğrenildi. Peki ABD yargı sistemine göre davanın seyri bundan sonra nasıl işleyecek?

ABD'nin New York kentinde  Noel tatilinden sonra yeniden başlayan davada Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla için juri günler sonra kararını açıkladı.

Çıkan kararda Hakan Atilla, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, kara para aklama suçuna iştirak etmek suçundan suçlu bulundu.

ŞİMDİ NE OLACAK?



Süreç bundan sonra savcıya yapılan itirazın cevabının gelmesiyle yeni bir evreye taşınacak.

5 OCAK'TA SAVCI İTİRAZA CEVABINI VERECEK

Delil yetersizliği itirazıyla ilgili savcılık 5 Ocak'ta itiraza cevap verecek. Hakim itiraza cevap verecek. Bu itiraz davanın düşmesine yönelik bir itiraz olduğu için hakimin itirazı yerinde bulması halinde davada Hakan Atilla hakkında beraat kararı çıkabilir.

HAKAN ATİLLA YENİDEN Mİ YARGILANACAK?



Ayrıca Atilla'nın avukatları davayı temyize götürecekler. Hatta dava sürecinde avukatlar temyiz sürecini gözeterek sık sık delil yetersizliği vurgusunda bulunmuştu.

Eğer temyizden savunmanın beklediği sonuç çıkarsa Hakan Atilla'nın yargılanmasına yeniden başlanabilecek.

ANA KARAR 11 NİSAN'DA VERİLECEK

Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili ABD'de devam eden davada jüri kararını verdi. Ancak jürinin kararı mahkemenin kesin kararı niteliğinde değil. Mahkeme, kesin kararını 11 Nisan'da açıklayacak.


Yorumlar