Anasayfa /  Güncel

Gürcü aile 9 yaşındaki çocuklarına tekrar hayat verdi

Gürcistanlı Khupenia ailesi, çocuklarına bir kez daha yaşam şansı verdi. Organ nakli için Türkiye'yi tercih eden Gürcistanlı aile, oğullarının tedavisi için İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’ne geldi. Çocukları Andria Khupenia için baba Khupenia böbreğini, annesi Khupenia ise karaciğerini verdi.

Abone ol
Abone ol 28 Şubat 2017 02:58

Sağlık alanında yapılan atılımların ardından yabancı hastalar da Türkiye'yi tercih etmeye başladı. Gürcistan'ın Tiflis kentinde oturan güzel sanatlar fakültesi mezunu 40 yaşındaki Catherine ile mimar 42 yaşındaki Giorgi Khupenia, tek çocukları 9 yaşındaki Andria Khupenia'nın, 5 aylıkken polikistik böbrek rahatsızlığı ortaya çıktı. Çift hem Tiflis'te hem de Belarus'ta tedavi olanaklarını aramaya başladı.



NAKİLLER İZMİR'DE

Doktorların karaciğer küçük çocuk için nakil kararı aldı. Gürcistan'da yapılmayan karaciğer nakli için aile ülke arayışına girerken, öneri üzerine İzmir'e geldi. Çiğli'deki özel bir hastanede, annenin verici olması uygun bulununca, nakil gerçekleştirildi. 2 yıl sonra ise doktorların bu sefer böbrek nakli kararı verdi. Aile nakil için yine İzmir'in yolunu tuttu. İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde, yapılan testlerin ardından Andria'ya babasının dokularının uyuştu. Op. Dr. Cezmi Karaca başkandığında, Op.Dr. Cem Tuğmen ve Op.Dr. İsmail Sert oluşan ekip baba Giorgi'den Andria'ya başarılı bir operasyonla böbrek naklini gerçekleştirdi.



ÇOK MUTLUYUZ

Çoçuklarının iki nakili de İzmir'de gerçekleşen anne Catheria Khupenia, "Gürcistan'da nakil sıkıntısı var. İzmir'de daha önce ben karaciğerimden bir parça vermiştim. Şimdi de babasından alınan böbrek oğluma nakledildi. Çok mutluyuz. Burada doktor ve hastane çalışanları bizimle çok ilgilendi" dedi. Küçük çocuğun babasından böbrek naklini nakilini gerçekleştiren Op.Dr. Cezmi Karaca, "Ne mutlu Andria'ya ki anne ve babası ona bir kez daha can verdi. Biz de böyle bir ortamda, ülkemizde sağlık turizmine hizmet ettiğimiz için mutluyuz. Andria'nın sağlık durumu da şu an çok iyi. Ülkemiz için gurur verici bir tablo" dedi.

sabah


Yorumlar