Anasayfa /  Foto Galeri

Gün boyu enerji verecek 25 besin listesi

Gün içerisinde birdenbire enerjinizin düştüğünü hissediyor olabilir, çok fazla efor sarf ediyor olabilirsiniz ancak bunun bir nedeni de yaptığınız yanlış besin seçimleri olabilir. Beslenme planınıza bol lif içeriği sayesinde yavaşça sindirilen ve kan şekeri seviyenizi dengede tutan besinleri ekleyerek enerji seviyenizi iki katına çıkarabilirsiniz. İşte ufak değişikliklerle günün her saatinde tüketebileceğiniz enerji veren 25 yiyeceklerin listesi...

Gün boyu enerji verecek 25 besin listesi - Sayfa 1

1.Muz 
Muz , enerji vermek için en iyi gıdalardan biridir. Mükemmel bir kompleks karbonhidrat, potasyum ve B6 vitamini kaynağıdır ve bunların enerji seviyenizi artırmanıza yardımcı olur.

Gün boyu enerji verecek 25 besin listesi - Sayfa 2

2.Yağlı balıklar 
Somon ve ton balığı gibi yağlı balıklar iyi derecede protein, yağ asitleri ve B vitamini içerirler. Bunun yanı sıra 1 porsiyon somon veya ton balığı günlük almanız gereken omega-3 ve B12 miktarını da sağlar.

Yapılan çalışmalar Omega-3’ün yorgunluğa neden olan kronik iltihabı azalttığını gösteriyor.

Gün boyu enerji verecek 25 besin listesi - Sayfa 3

B12 vitamini de kırmızı kan hücrelerinin üretimine destek olarak demirin vücutta daha iyi emilmesini sağlar. Bu da yorgunluğu azaltarak enerjiyi artırır.

Gün boyu enerji verecek 25 besin listesi - Sayfa 4

3.Esmer pirinç 
İşlenmediği için beyaz pirinçten daha az fazla lif, vitamin ve mineral barındırır. Ayrıca karbonhidratları ve proteinleri parçalayarak enerji üretimini sağlayan manganez açısında da zengindir.

Düşük glisemik indekse sahip bir gıda olduğu için kan şekerini de dengede tutarak gün içerisinde ani enerji düşüşlerinin önüne geçer.