Anasayfa /  Foto Galeri

Gram altın düşüşe geçti! Altında...

On gün öncesine kadar gram altının 1500 lira olacağı konuşuluyordu ama FED Başkanının açıklamaları sonrası düşüşe geçti. Piyasa uzmanları, yatırımcıları uyardı. "Altın balonu patladı" dedi. İşte 27 Mart gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve Cumhuriyet altın güncel fiyatları.

Gram altın düşüşe geçti! Altında... - Sayfa 1

Yatırımcıların Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle küresel büyümedeki riskleri değerlendirdiği ortamda altın fiyatları sınırlı bir seyir izledi.

Gram altın düşüşe geçti! Altında... - Sayfa 2

Fed Başkanı Jerome Powell dünkü konuşmasında gerekirse mayıs ayındaki toplantıda enflasyonla mücadele amacıyla daha agresif faiz artışı yapılabileceğini belirtti. Powell’ın şahin tondaki açıklamalarının ardından ABD hazine tahvilleri düştü.

Gram altın düşüşe geçti! Altında... - Sayfa 3

Bazı ekonomistlere göre gram altında 1500 lira hedefi hayal ürünüydü. Bu nedenle ekonomistler altının bin liranın altında işlem görmesini 'balon söndü' diye yorumladı. Peki bu çıkış karşısında altında son durum ne? İşte 27 Mart gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve Cumhuriyet altın güncel fiyatları.

Gram altın düşüşe geçti! Altında... - Sayfa 4

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?


Yaşanan gelişmeler sonrası gram altın 922 TL seviyesinde güne başladı. Dünkü kapanışta gram altının fiyatı 918 TL olmuştu.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Aynı saatlerde çeyrek altın ise, bin 510 TL'den alıcı bulurken, bin 516 TL'den satılmaya başladı.