Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Göztepe - Galatasaray maç sonucu: 2-3 (Maç Özeti)

Ligde 14, resmi maçlarda ise son 15 karşılaşmasından sadece 1 galibiyet çıkarabilen Galatasaray, Süper Lig'in 26. haftasında Göztepe'ye konuk oldu. Kâbus gibi bir sezon geçiren ve ateş hattına doğru gerileyen Cimbom, İzmir'de şeytanın bacağını kırdı. Müthiş bir heyecana sahne olan ve tam 4 penaltı golünün atıldığı maçı Cimbom Victor Nelsson ve Bafetimbi Gomis'in (2) golleriyle 3-2 kazandı. Göz Göz'e Cherif N'Diaye'nin 2 sayısı yeterli olmadı, Torrent 6. maçında ilk kez galibiyetle tanıştı!

Abone ol
Abone ol 21 Şubat 2022 19:24

Süper Lig'de 26. haftanın perdesi İzmir'de kapandı, Galatasaray ile Göztepe galibiyet için kozlarını paylaştı. Son 14 lig maçından sadece 1 galibiyet çıkarabilen ve 29 puanla 15. sırada yer alan Galatasaray, İzmir'de şeytanın bacağını kırdı. Aslan 3'te Victor Nelsson'la öne geçti. İlk yarının son anlarında Taylan'ın eline çarpan top sonrası hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. Cherif N'Diaye golü attı soyunma odasına takımla 1-1'lik beraberlikle gitti.

N'Diaye hata yapmadı

İkinci devrede de ilk yarıdaki gibi Göztepe baskısı vardı. Göz Göz aradığı golü 70'te yine penaltıyla buldu. Bu kez top ceza alanında Ömer Bayram'ın eline çarpınca hakem Arda Kardeşler beyaz noktayı işaret etti. N'Diaye hata yapmadı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Gomis son sözü söyledi

84'te ise sahneye Bafetimbi Gomis çıktı. Arslanagic'in elle oynaması sonrasında kazanılan penaltının başına geçen Fransız golcü tabelayı 2-2 olarak güncelledi. 90+2'de bir penaltı kararı daha çıktı. Ancak VAR'a giden Kardeşler, Arslanagic'in elle oynamadığına karar verdi ve hem penaltıyı hem de tecrübeli oyuncuya çıkardığı kırmızı kartı iptal etti. 90+5'te bir penaltı daha çıktı. Berkan Emir ceza alanında Emre Kılınç'ın ayağına bastı, Kardeşler tam 5. kez penaltı kararını verdi. Topun başına geçen Gomis son sözü söyledi: 3-2.

Aslan nefes aldı

Nefes kesen maçı Galatasaray deplasmanda 3-2 kazandı ve Domenec Torrent 6. lig maçında ilk kez galibiyet gördü. Ligde 8 maçtır galibiyete hasret kalan Cimbom puanını 32 yapıp az da olsa nefes aldı. 3 maçtır kazanamayan Göztepe ise 27 puanda, ateş hattının bir basamak üzerinde kaldı. 


MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Mücadelenin hakemi Arda Kardeşler ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

GOL

3' Ömer Bayram orta alandan serbest vuruşu kullandı, topu ceza yayı üzerindeki Mohammed'e gönderdi. Mısırlı oyuncu yükseldi, kafayla ceza sahası içindeki Nelsson'a indirdi. Danimarkalı savunmacı düzgün bir vuruşla Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

İşte Nelsson'un, Cimbom'u, İzmir'de 1-0 öne geçiren golündeki vuruşu...

5' Berkan Emir sol kanattan ortaladı, kimse dokunamayınca top arka direkteki N'Diaye'ye geldi. Golcü futbolcu sert vurdu top yandan dışarda.

16' Göztepe'de Soner Aydoğdu ceza sahası sol dışından şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

 19' Halil hızla çıktı, Mohammed'i gördü, Mısırlı futbolcu uzaklardan şansını denedi ancak şutu etkisiz.

28' Halil sol kanattan savunma arkasına sarkan Di Santo'ya verdi, golcü oyuncunun çaprazdan vuruşu yandan auta gitti.

PENALTI

44'  Sol kanattan Kerim ortaladı, ceza sahası içinde Taylan'ın eline çarpınca top hakem penaltı noktasını gösterdi.

GOL

45' N'Diaye penaltı atışında hata yapmadı, skoru 1-1'e getirdi.

45' +3 dakika ekleniyor ilk yarının sonuna...

İlk yarı sona erdi.

46' İkinci devre başladı.

52' Sağ kanattan Pulgar korneri kullandı, penaltı noktası üzerinde Mohammed iyi yükseldi, vurdu ancak top İrfan Can'da kaldı.

55' Göztepe'de top soldan içeri çevrildi, içerden arka direğe gönderildi, Angel kafayı vurdu, Pena son anda kornere çeldi.

 PENALTI

65' Sağ kanattan Kerim içeri ortaladı, Ömer Bayram'ın eline çarpan top sonrası Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. Bu Göz Göz lehine maçtaki ikinci penaltı...

GOL

70' N'Diaye bu penaltı atışını da kaçırmıyor, Göztepe'yi 2-1 öne geçiyor...

BİR PENALTI DAHA!

84' Ceza sahasına yapılan ortada top bu kez Arslanagic'in eline çarptı ve Arda Kardeşler bu maçta 3. kez beyaz noktayı gösterdi.

GOL

87' Bafetimbi Gomis golü attı ve skoru 2-2 yaptı!

90' Mücadelenin sonuna +9 ekleniyor.

PENALTI İPTAL

90+2' Gomis vurdu, Arslanagic'e çarpan top sonrası hakem Arda Kardeşler bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Arslanagic'e de ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan attı. Ancak VAR'a giden Kardeşler hem penaltıyı hem de kartı iptal etti.

BİR PENALTI DAHA!

90+5' Berkan Emir ceza sahası içinde Emre Kılınç'ın ayağına bastı ve penaltı kararı çıktı.

GOL

90+8' Gomis penaltıyı gole çevirdi ve Galatasaray 3-2 öne geçti!

Müthiş maç sona erdi.

Göztepe - Galatasaray 11'ler:

Göztepe: Göztepe: İrfan Can, Kerim, Arslanagic, Atınç, Angel, Berkan, Nwobodo, Soner, Halil, Di Santo, Cherif

Galatasaray: Pena, Omar, Nelsson, Marcao, Ömer, Pulgar, Taylan, Kerem, Halil, Babel, Mostafa

Göztepe, Aslan'ı bekliyor

4 maçlık galibiyet serisinin ardından Altay ve Hatayspor karşısında sahadan mağlup ayrılan Göztepe, ligde kalma yolunda çok kritik bir maça çıkacak. İzmir ekibinin rakibi, kâbus gibi bir sezon geçiren Galatasaray olacak. Mücadelenin oynanacağı Gürsel Aksel Stadyumu'nda ise coşkulu bir atmosferin olması bekleniyor. 25 ve 375 TL arasında değişkenlik gösteren biletlere Sarı-Kırmızılı futbolseverler adeta hücum etti.

Tam destek verecekler

25 bin civarlarında satışa çıkarılan biletler, günler öncesinden tükendi. Göztepeli futbolseverlerin ise şimdi tekbir hedefi var. Takımlarına 90 dakika boyunca destek verip, olası bir galibiyetin parçası olabilmek.

Erick Pulgar ilk 11'e

Ara transfer dönemi boyunca orta saha arayan Galatasaray, bu bölgedeki boşluğu Erick Pulgar ile doldurmuştu. Şilili futbolcu, Alanyaspor ve Kasımpaşa maçlarında ise toplamda sadece 20 dakika forma giyebildi. Taraftarın merakla beklediği 28 yaşındaki yıldız, Göztepe mücadelesinde ise bu kez ilk 11'de sahne alacak. Taylan Antalyalı kesik yerken, Pulgar'ın orta sahadaki partneri ise Berkan Kutlu olacak.

Domenec Torrent'in henüz galibiyeti yok

Fatih Terim'in gidişi sonrasında takımın başına getirilen Domenec Torrent; Hatayspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor yenilgilerinin ardından Alanyaspor ile Kayserispor’la da berabere kaldı. İspanyol teknik adam, bu 5 maçlık periyodun arasında kupada Denizlispor'a boyun eğerken, hazırlık maçında ise Tuzlaspor'a da 6-2 mağlup oldu. 59 yaşındaki teknik adam, 7 maçta tek bir galibiyet bile alamazken, Galatasaray da düşme hattına iyice yaklaştı. Sarı-Kırmızılılar, şimdi ise Göztepe ile bugün çok kritik bir maçta kozlarını paylaşacak. Aslan, galibiyetten başka bir şey düşünmezken Torrent de İzmir ekibine karşı mutlak 3 puan hedefliyor.

'Galatasaray'a yakışır bir şekilde coşkulu bir futbol oynayacağız'

Öğrencileriyle bir toplantı gerçekleştiren Torrent, dün yaptığı konuşmada ise şu ifadeleri kullandı: "Göztepe karşısında alacağımız olası bir galibiyet ile her şey daha güzel olacak. Galatasaray'a yakışır bir şekilde coşkulu bir futbol oynayacağız. İlk golü atarsak, üzerimizdeki baskıyı da kırarız. Bu yüzden hızlı bir başlangıca ihtiyacımız var. Geçtiğimiz haftalarda gol bulamadığımız her dakika baskıyı üzerimizde hissettik. Bu yüzden ilk dakikadan itibaren minumum hata ile önde baskı kurmalıyız."

Gomis bukez 90 dakika

3 yıl aradan sonra Sarı-Kırmızılılar'a geri dönen Bafetimbi Gomis, Alanyaspor mücadelesinde hazır olmadığı gerekçesiyle kadroda yer almadı. Fransız forvet, geçen hafta ise Kayserispor karşısında 59 dakika sahne aldı. 36 yaşındaki tecrübeli oyuncu, ilk sınavında pozisyonlara girse de fileleri havalandıramadı fakat başarılı bir performans sergiledi. Gomis, hafta içerisinde ise ekstra çalışmalar yaptı. Yıldız santrfor, 90 dakika forma giyebilecek duruma geldi. Gomis, Göztepe mücadelesinde atacağı gol ve gollerle takımına katkı sağlamak istiyor.

Fernando Muslera kadroya alındı!

Galatasaray, Göztepe ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün sabah yaptığı antrenmanla tamamladı. 13 Aralık'taki Sivasspor maçında takım arkadaşı Luyindama ile çarpışarak sakatlanan Fernando Muslera, zorlu mücadelenin kadrosuna dahil edildi. Cim Bom'un kamp kadrosu ise şu şekilde: Muslera, Omar, Taylan Antalyalı, Van Aanholt, Kerem Aktürkoğlu, Babel, Mohamed, İsmail Çipe, Pulgar, Gomis, Ömer Bayram, Berkan Kutlu, Nelsson, Peña, Cicâldau, Marcão, Barış Alper, Emre Kılınç, Halil Dervişoğlu, Semih Kaya, Feghouli, Boey.

Aanholt yerine Ömer

Kayserispor mücadelesiyle birlikte ilk 11'e dönen Van Aanholt, Göztepe deplasmanında yeniden yedeğe çekilecek. Hollandalı sol bekin yerine Ömer Bayram'ın forma giymesi bekleniyor. Torrent'in, son kararını ise maç saatinde vereceği öğrenildi.

17 maçta 15 galibiyet

Aslan, Göztepe’ye karşı oynadığı Süper Lig maçlarında rakibine karşı ezici bir üstünlük oynadı. Son17 karşılaşmanın15'ini Galatasaray kazandı, iki mücadeledeniseİzmir ekibi zaferleayrıldı. CimBom, iki yenilgisini de deplasmanda aldı.

Göz Göz'de 4 eksik

Sarı-Kırmızılılar'da zorlu maç öncesinde 4 eksik bulunuyor. Marko Mihojevic, Dzenan Burekovic ve Atınç Nukan sakatlıkları nedeniyle formasından uzak kalacak. Atakan Çankaya ise cezası nedeniyle Galatasaray mücadelesinde yok. Cezaları sona eren Nwobodo ve Arslanagic'in yanı sıra sakatlığını atlatan Jahovic, görev verilmesi durumunda sahadaki yerlerini alabilecek.

Yorumlar