Anasayfa /  Foto Galeri

Gözlük takanlar 5 kat daha az koronavirüse yakalanıyor!

Çin'li bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırmada, günlük olarak gözlük takan insanlara Covid-19 tanısı konma oranın, genel nüfusa göre 5 kat daha düşük olduğu açıklandı. Araştırmaya göre,sağlık çalışanlarının neden göz koruması takması gerektiğine dair daha fazla kanıt sağladığını açıklandı.

Gözlük takanlar 5 kat daha az koronavirüse yakalanıyor! - Sayfa 1

Gözlük takanlar 5 kat daha az koronavirüse yakalanıyor!

Çin’de yer alan Nanchang Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir çalışmada, günlük olarak gözlük takmanın Covid-19 yakalanma riskini azaltılabileceği açıklandı.

Gözlük takanlar 5 kat daha az koronavirüse yakalanıyor! - Sayfa 2

Bilim insanları gözlük takalanlara, genel popülasyona göre beş daha az Covid-19 teşhisi konulduğunu buldu.

Araştırmacılar bulgularının, ayrıca sağlık çalışanlarının neden göz koruması takması gerektiğine dair daha fazla kanıt sağladığını açıkladı.

Gözlük takanlar 5 kat daha az koronavirüse yakalanıyor! - Sayfa 3

JAMA Ophthalmology'de yayınlanan çalışma için ekip,

27 Ocak - 13 Mart tarihleri arasında kovid-19 teşhisi konan 30’u gözlüklü 276 hastayı inceledi. Tamamı uzağı göremeyen toplam 16 hastanın genele yüzde 5,8'lik bir oranla, günde sekiz saatten fazla gözlük takan kişiler olduğu belirtildi.

Gözlük takanlar 5 kat daha az koronavirüse yakalanıyor! - Sayfa 4

Uzun süreli gözlük takanların...

Bununla birlikte araştırmacılar, daha genel bir nüfus verisi sağlamak için Hubey eyaletinde yaşları 7 ile  ile 22  arasında değişen öğrencilerinin yer aldığı on-yirmi yıl önce  yapılan çalışmaları da derledi.