Anasayfa /  Foto Galeri

Gıdaları koronavirüse karşı nasıl korumalıyız? Bu önerilere dikkat...

Gıda Aydınlatma Platformu, koronavirüs salgınının yarattığı endişeler sonucu kısa sürede tüketilemeyecek miktarlarda alınan gıdaların bozulmadan muhafaza edilmesine yönelik tavsiyelerde bulundu.

Gıdaları koronavirüse karşı nasıl korumalıyız? Bu önerilere dikkat... - Sayfa 1

Platformun internet sitesinde yayınlanan, ambalajlar üzerindeki saklama koşullarının ve tarihlerin dikkate alınması gerektiği vurgulanan yazıda, gıdaların farklı koşullarda muhafaza edilmesine yönelik püf noktalara değinildi.

Gıdaları koronavirüse karşı nasıl korumalıyız? Bu önerilere dikkat... - Sayfa 2

Gıdada bilgi kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmaları ile gündeme gelen Gıda Aydınlatma Platformu, koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçtan fazla satın aldıkları gıdaların bozulma riskine dikkat çekerek gıdaların evlerde muhafaza edilmesine yönelik bazı tavsiyelerde bulundu.

Gıdaları koronavirüse karşı nasıl korumalıyız? Bu önerilere dikkat... - Sayfa 3

Gıdaların uzun süre taze ve güvenilir kalması için bazı muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerektiği ifade edilen yazıda, hangi gıdanın hangi koşullarda saklanması gerektiğinin ambalajlı gıdaların etiketlerinde yer aldığı belirtildi. Ambalajlı olmayan ve nasıl muhafaza edilmesi gerektiği bilinmeyen gıdalar için ise satın alma noktasındaki görevliye danışılması önerildi. Gıda Aydınlatma Platformu internet sitesinde yayınlanan yazıda ambalaj üzerinde yer alan tarihlerin anlamı şöyle açıklandı:

Gıdaları koronavirüse karşı nasıl korumalıyız? Bu önerilere dikkat... - Sayfa 4

Ambalaj üzerindeki tarihler

Tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT): Bu tarih gıdanın kalitesi ile ilgilidir. Gıdanın belirtilen tarihe kadar ilk günkü kalitesini, yapısını ve diğer özelliklerini koruyacağını ifade eder. Ancak gıdanın ambalajı üzerinde tavsiye edilen muhafaza koşullarına uyulması gereklidir. Bu tarihten sonra gıdanın tüketilmesinde sağlık açısından bir sakınca olmaz.