Anasayfa /  Güncel

Getir çalışma koşullarını eleştiren kuryesini işten çıkardığı iddiası!

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada viral olan Getir çalışanın videosunun ardından, şirketin harekete geçtiği ve çalışma koşulları ile ilgili eleştiri yapan kuryesi ile ilişiğini kestiğini iddia edildi. Dark Web haberin bu iddiasına Getir yanıt vermezken Twitter ve Ekşi Sözlük üzerinde çevrimiçi market uygulamasına boykot başlatıldı

Abone ol
Abone ol 12 Kasım 2021 09:59

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada viral olan Getir çalışanın videosunun ardından, şirketin harekete geçtiği ve çalışma koşulları ile ilgili eleştiri yapan kuryesi ile ilişiğini kestiğini iddia edildi. Dark Web haberin bu iddiasına Getir yanıt vermezken Twitter ve Ekşi Sözlük üzerinde çevrimiçi market uygulamasına boykot başlatıldı.

GUGE TV isimli bir kanalda röportaj veren Getir Kuryesi, çalışma koşullarını eleştirmiş, yaşadığı hayatta bir gayesi olmadığını belirtmişti. Son haftaların en çok izlenen bu videosunun ardından Getir’in eleştirilerde bulunan kuryesini işten çıkardığı öne sürüldü.

Gençlerdeki yaşam enerjisinin düşüklüğü farklı bir röportaj da daha ortaya çıkmış söyleşide bulunan genç, “Şu an Squid Game için burada bir oyun teklifi yapılsın bakın herkes gider” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Yemeksepeti de sendikaya karşı

Getir’in kuryesinin çalışma koşullarını eleştirmesinin ardından yolların ayrıldığı ileri sürüldü. Daha önce de bir diğer online yemek ve alışveriş uygulaması Yemeksepeti Banabi, sendikaya üye olmak isteyen kuryelerini işten çıkarmıştı. Bunun üzerine bazı sendikalar Yemeksepeti’nin bu kararını yargıya taşımıştı.

Getir çalışanın verdiği röportajda ise, ” “Günde 14 saat çalışıyorum. Şurada bir yerde araba çarpsın bana, öleyim, bak samimi söyleyeyim ‘Niye öldüm lan dur yaşayacaktım demem’ yani, vallahi de demem. Bir gayem yok, amacım yok. Ben bunun için mi geldim dünyaya, çalışmak için mi sadece?” ifadelerini kullanması vatandaşların vicdanını sızlatmıştı.

 

 

 

Etiketler Getir kurye
Yorumlar