Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Genç Yetenek Yunus Akgün Hakkında 7 Şaşırtıcı Bilgi

Galatasaray’ın Alanyaspor karşısında 6-0’lık galibiyetiyle biten mücadelede oyuna girdikten 57 saniye sonra kariyerinin ilk asistini yapan Yunus Akgün, şimdiden taraftarın gözbebeği olmuş durumda

Abone ol
Abone ol 28 Ağustos 2018 20:42

Galatasaray’ın Alanyaspor karşısında 6-0’lık galibiyetiyle biten mücadelede oyuna girdikten 57 saniye sonra kariyerinin ilk asistini yapan Yunus Akgün, şimdiden taraftarın gözbebeği olmuş durumda. Bu sezon takımıyla birlikte yurtdışı kampına katılan Yunus sosyal medyada en çok konuşulan futbolcu olmayı başardı.

Galatasaray’ın yeni solağı Yunus Akgün ile ilgili bilmeniz gerekenleri listeledik.

1. Asgari ücretle maaşını alıyor





Geçtiğimiz sezon yaptığı ilk profesyonel mukaveleyle Galatasaray futbolcusu olan Yunus Akgün’ün ilk imzaladığı sözleşme asgari ücrete tekabül ediyor. 6 takım arkadaşıyla ve aileleriyle birlikte attığı imzalarla 2020 yılına kadar Galatasaray’ın sözleşmeli futbolcusu olacak. Bu performansı devam ederse maaşını yükselteceği kesin.





2. Fatih Terim’in 6-0 kazandığı son maçta daha doğmamıştı





OptaCan’ın verilerine göre; Galatasaray’ın Fatih Terim yönetiminde 6 gol atarak kazandığı son iç saha maçı oynandığında(9 Nisan 2000), bugünkü Alanyaspor maçında 6. golün asistini yapan Yunus Akgün doğmamıştı.

3. Henüz 18 yaşında





Galatasaray’ın altın jenerasyon olarak beklediği 2000 doğumlu futbolculardan birisi 7 Temmuz 2000 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Yunus, Türk futbolu için de gelecek vaat eden futbolcuların başında geliyor. Ramazan Civelek, Ozan Kabak, Abdussamed Karnuçu, Recep Gül, Atalay Babacan ve Melih Gökçimen ile birlikte Galatasaray’ın geleceği olarak görülüyor.

4. Küçük yaşlarda kalp ritmiyle ilgili sıkıntı yaşıyor





Kalp ritmindeki ufak rahatsızlıktan dolayı antrenörleri Yunus’u oynatmaya çekiniyorlar. Yunus Akgün’ün kapsamlı bir check-up’tan geçmesi sonucunda futbol oynamasına herhangi bir engel bulunmadığı anlaşılıyor ve böylelikle antrenmanlarına devam ediyor.

5. Roma tarafından takip ediliyor





Galatasaray’ın altyapısında futbola başlayan Akgün şimdiden dev kulüpleri peşine takmış durumda. Transferdeki başarısıyla bilinen Roma’nın sportif direktörü Monchi de Yunus’u takip edenler arasında. 7 yaşında Kosova Güç Spor ile oynanan maçta kendisinden büyük olan rakiplerine atığı çalımlarla dikkati çekmişti. Şimdi ise Süper Lig’de yaptığı asistle tüm dikkatleri üzerine çekti.

6. Piyasa değeri 150 bin Euro





Galatasaray ile çıktığı ilk lig maçında çok kısa süre almasına rağmen ilk asistini yapan genç yeteceğin şu anki piyasa değeri transfermarkt verilerine göre 159 bin Euro. Değerinin milyon Euroları göreceği zamanlar ise pek uzak sayılmaz.

7. Alt kategorilerde 74 gol attı





Sırasıyla oynadığı U14, U15, U16, U17 ve U19 liglerinde toplamda 74 gol attı. Her attığı golü ve asisti tek tek not ediyor. Maçlardan sonra ayrıca kendisi takımını analiz ediyor ve oyununu geliştirmeye çalışıyor.


Etiketler yunus akgün
Yorumlar