Anasayfa /  Ekonomi

Genç MÜSİAD Altın Konteyner İhracat Ödülleri sahiplerini buldu

Genç MÜSİAD’ın nişane programlarından olan Altın Konteyner İhracat Ödülleri MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Altın Konteyner İhracat Ödülleri, genç iş insanlarının ihracat kabiliyetlerini arttırmak ve gençlerimizin ihracat alanındaki çalışmalarını özendirmek adına önemli bir girişimdir" dedi.

Abone ol
Abone ol 09 Ağustos 2023 17:25

Genç MÜSİAD tarafından, ülke ekonomisine ihracat yaparak katkı sunan gençlerin sayısını artırmak ve onları ihracata daha fazla teşvik etmek amacıyla organize edilen Altın Konteyner İhracat Ödülleri MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Ödül törenine; Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Ahmet Güleç, Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel, Genç MÜSİAD İhracatı Geliştirme Komisyon Başkanı Berk Limboz ve MÜSİAD ile Genç MÜSİAD üyeleri katıldı.

Programda konuşan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat kurulmasına öncülük ettiği Genç MÜSİAD'ın çok büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ifade ederek, 20 bin kadar gencin bu ocakta görev alarak iş dünyasına örnek olduğunu söyledi. 

Ektikleri tohumların ülke gençliği adına çok güzel meyvelere dönüştüğünü ifade eden Bolat, "Genç MÜSİAD'ın kuruluşunun arkasındaki ana fikir gençlerimizi girişimciliğe alıştırmak, girişimciliği onlara sevdirmekti. Gençlerimizi, hayır çalışmalarına, sosyal çalışmalara, toplumsal projelere ısındırmak, onları bu faaliyetlere alıştırmaktı. Bir de üniversite gençliği ile güzel köprüler kurmaktı. Allah'a şükür aradan geçen 21 yıla baktığımızda bütün bu amaçların fazlasıyla geliştirildiğini görüyoruz." diye konuştu.

2002'de kurulan Genç MÜSİAD'ın çok kısa sürede önemli organizasyonlara ve çalışmalara imza attığına dikkat çeken Mahmut Asmalı ise şöyle konuştu: "Bugün bir araya gelmemize vesile olan bu güzel organizasyon Genç MÜSİAD’ımızın sürdürdüğü önemli çalışmaların başında gelmektedir. Türkiye'nin ilk ve tek Genç İhracatçılar Ödül Programı olan Altın Konteyner İhracat Ödülleri, MÜSİAD üyeliği aranmaksızın 35 yaş altı gençlerimize verilen, alanında tek ödül programıdır. Genç iş insanlarının ihracat kabiliyetlerini arttırmak ve gençlerimizin ihracat alanındaki çalışmalarını özendirmek adına önemli bir girişimdir.”

Bu sene üçüncüsü düzenlenen etkinlik kapsamında 13 kategoride 30’dan fazla ödülün verileceğini dile getiren Asmalı, "Önem verdiğimiz iki kategoriye ayrıca vurgu yapmak gerektiğini düşünüyorum. Sene içerisinde en yüksek ihracat cirosu yapan kadın ihracatçıya verilecek olan 'İhracatın İncisi Ödülü' ile iş alanındaki kadın girişiminin önemine vurgu yapmak istedik. Ayrıca sürdürülebilirliğin çok önemli bir kavram haline geldiği günümüzde, çevre duyarlılığına en fazla öncelik veren ihracatçı firmaya da 'Yeşil İhracat Ödülü' veriyor olmak bizi çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel: “Gençlerin ihracat yolculuğunda yanlarında olmaya devam edeceğiz” 

Programda konuşan Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel de ödül başvurusu alırken herhangi bir MÜSİAD üyeliği gözetmediklerini belirterek, “35 yaş altı tüm genç ihracatçılarımıza kapımızı sonuna kadar açtık. Bugün tam 15 farklı şehirden yüzlerce ihracatçımız, başvurularını yaptılar. Bağımsız ve şeffaf olarak değerlendirdiğimiz bu başvurular sonucu, birçok farklı kategoride 37 genç ihracatçı kardeşimiz ödül almaya hak kazandı. Her yıl artan başvuru sayımızdan, gençlerin bu ödüle ne kadar ilgi gösterdiğini ve bu ödüllerin ihracatçılar üzerindeki katma değerini anlayabiliyoruz. Genç MÜSİAD olarak, bu genç iş insanlarımızın ve girişimcilerimizin ihracat yolculuğunda yanında durmaya ve destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

İhracatın ekonominin gelişiminin yanı sıra kültürel köprüler kurduğuna da dikkat çeken Ertemel, “İhracatın desteklenmesi ve teşvik edilmesi, bir ülkenin uluslararası arenada rekabet gücünü artırması ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlaması açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle kurduğumuz ve kuracağımız her yeni ilişkinin, iş dünyamız adına önemli bir kazanım olacağına inanıyoruz. Bu vizyon doğrultusunda; Genç MÜSİAD olarak Türkiye’de 56, yurtdışında 32 şubemizle, gençlerin girişimcilik faaliyetlerini desteklemek için çeşitli projeler ve programlar geliştiriyoruz. Örneğin; bu amaçla kurduğumuz ihracat Geliştirme Komisyonunda ihracata yönelik eğitim faaliyetleri düzenleniyor, ticari ziyaretler organize ediliyor, teşvik ve desteklere erişim konularına kadar çok çeşitli çalışmalar yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKIYE, AYDINLIK BIR GELECEĞE DOĞRU ILERLIYOR’

Türkiye’nin son 20 yılda ulaştırmadan enerjiye, dış politikadan milli savunmaya kadar pek çok alanda önemli ilerlemeler kaydettiğini söyleyen Ertemel, “Türkiye, genç nüfusunun fazlalığı, kaliteli üretim gücü, sahip olduğu teknik altyapı, farklı sektörlerdeki nitelikli iş gücü ve yatırımcı dostu iş ortamıyla bugünden çok daha aydınlık bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor. Biz de Genç MÜSİAD olarak birlikteliğin oluşturduğu güç ve girişimcilik kültürüyle hareket etmenin bir çarpan etkisi oluşturacağını düşünerek, bu yılı “Kolektif Girişimcilik Hareketi” ilan ettik. Ve gençlerin iş dünyasındaki ihtiyaçlarını tespit etmek üzere çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Burada şunu gördük ki; gençler ve genç girişimciler uluslararası bir iş ağına erişmekte zorlanıyor. Bu nedenle dünya ticaretinde boy gösteremiyorlar. Bizler, ‘bu sahip olduğumuz ağı gençlerle nasıl paylaşabiliriz’ diye düşündük ve bir Girişimcilik Merkezi açmaya karar verdik. Yakın bir zaman da inşallah sizlerin huzurunda güzel bir lansmanla merkezimizin açılışını yapacağımızı bildirmek isterim.

Burada hedefimiz; ürününü üretmiş veya bir prototip çıkmış, yani ticarileşme aşamasından bir önceki aşamada olan genç girişimci kardeşlerimizi MÜSİAD iş ağıyla buluşturmak. İnşallah bu yolda gençlerimizin çok başarılı işler çıkaracağına inanıyoruz. Çünkü biz geleceğin liderleri olan gençlerin; vizyonunu ve azmini önemsiyor, bu ülkeye katkı sağlayacak her türlü insan ve oluşuma destek vermeye gayret ediyoruz.” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından, Genç MÜSİAD genel merkez ve şubelerinden gelen başvurular sonucunda 2022 ihracat rakamları dikkate alınarak toplamda 13 kategoride 37 ödül sahibini buldu.

Yorumlar