Anasayfa /  Spor /  Futbol

Gaziantepspor - Adanaspor (1-0) Maç Sonu

Adanaspor'u 1-0 mağlup eden Gaziantepspor, bu sonuçla 29 Ekim 2016 tarihinden bu yana ilk kez puan almış oldu. Adanaspor ise 5 maç aradan sonra ilk kez yenildi. Karşılaşmanın son dakikalarında taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Tekme tokat birbirlerine giren taraftarlara, güvenlik güçleri müdahale etti. Maçın ardından Bülent Uygun sonuçtan memnun olduklarına ilişkin açıklama yaptı

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2017 04:19

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında ligin son iki sırasında yer alan iki takım Gaziantepspor ile Adanaspor karşı karşıya geldi. 



Gaziantep Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıya ev sahibi Antep oyuncu değişikliği ile başladı. Thiam kenara gelirken Sefa Yılmaz oyuna girdi. 



55. dakikada sahne alan Ben-Hatira, Adanaspor ağlarını havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi. 



Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı. 



Gaziantepspor, bu sonuçla 29 Ekim 2016 tarihinden bu yana ilk kez puan almış oldu. Adanaspor ise 5 maç aradan sonra ilk kez yenildi.



Öte yandan mücadelenin son dakikalarında doğru Adanasporlu futbolcu Bekir Yılmaz ile top toplayıcı çocuk arasında yaşanan gerginlik iyice büyüdü. Her iki takımın futbolcuları ile taraftarlar olaya müdahil oldu. Güvenlik görevlileri araya girerek ortamı yatıştırdı.

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'un, sahasında Adanaspor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın son dakikalarında gerginlik yaşandı. İki takım taraftarlarının tekme, tokat ve kemerlerle kavgasında bazı taraftarlar yaralandı.



Spor Toto Süper Lig'in 20'nci haftasında Gaziantepspor, sahasında Adanaspor'u Hatira'nin 55'inci dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın 90+5'inci dakikasında hakem Cüneyt Çakır'ın Adanaspor lehine verdiği karar sonrası top toplayıcı çocuğun, topu geç vermesine sinirlenen Bekir Yılmaz, meşin yuvarlağı çocuğun üzerine attı.



Buna tepki gösteren yedek kulübesindeki Ghilas ile Bekir arasında çıkan tartışmaya diğer oyuncular da katıldı. Sahada yaşanan gerginlik, yöneticilerin araya girmesiyle sona ererken, hakem Cüneyt Çakır, Bekir ile yedek kulübesinden sahaya çağırdığı Ghilas'ı sarı kartla cezalandırdı.



Çakır'ın sürdürdüğü maç, Gaziantepspor'un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlanırken, sonuca tepki gösteren Adanaspor'un taraftarları, misafir tribünündeki koltukları söküp sahaya attı.



Buna tepki gösteren Gaziantepspor taraftarları ile konuk takım taraftarları arasında kavga çıktı. İki takım taraftarları, birbirlerine tekme, tokat ve kemerlerle saldırdı. Çıkan olaylar polisin müdahalesiyle sonlandırılırken, bazı taraftarlar yaralandı.

Maçın Ardından

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sonuçtan memnun olduklarını ve takımın ligden düşmeyeceğini söyledi.



Uygun, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında devre arasında iyi hazırlandıklarını ve takıma yeni katılan oyuncuların kısa sürede uyum sağladıklarını ifade etti.



Ligin alt sıralarından çıkmak için takım ve kent olarak kenetleneceklerini belirten Uygun, maçın ardından yaşanan gerginliğin anlamsız olduğunu ve önemli olanın spor ve kardeşlik olduğunu dile getirdi.



Maçın ardından olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Uygun, şunları kaydetti: 



"Bugün iki takımda ligde kalmaya çalışıyor. Ama futboldan daha önemli şeyler var; insanlarımızın hayatı ve sevgi gibi. Maalesef bu yaşadığımız üzücü olaylar, sonuçtan daha fazla bizi üzmüştür. İki kardeş şehrimizin mücadelesinde dostluğun kazanması en büyük arzumuzdu. Belki Adanaspor bizden daha iyiydi ama 3 puanı biz kazandık. Biz kardeşlik, sevgi ve barış için mücadele ediyoruz. Gaziantepspor düşmeyecek. Hep beraber birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var."



Adanaspor cephesi



Adanaspor Teknik Direktörü Levent Şahin ise, Gaziantepspor'u aldığı galibiyetten dolayı kutladığını söyledi.



Kalan maçlardan mutlak puan almaları gerektiğini aktaran Şahin, "Birinci devredeki oyun ve takım kurgusunu ikinci yarıda yansıtamadık. Bunun neticesinde de gol geldi. Pozisyonlara girdik, pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Bu maç bize gösterdi ki bundan sonraki maçlar daha önemli ve daha zorlu geçecek. Bu maçtan dersler çıkacağız. Bundan sonraki maçlarda bu tür hataları daha aza indirip yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Fanataik-Haberler


Yorumlar