Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Galatasaray'da büyük kriz!

Galatasaray ile 2016 yılında Riva ve Florya projeleri için anlaşma imzalayan Emlak Konut GYO, geçtiğimiz gün KAP'a yaptığı açıklamada fesih sürecinin başladığını bildirmişti. Galatasaray yönetimi bu kararın ardından Emlak Konut GYO yöneticileri ile görüşme kararı aldı. Fesih sürecinde Galatasaray'ın arazileri teslim etmemesinin etkili olduğu bildirilirken, sarı-kırmızılı kulübün Emlak Konut'tan aldığı 508 milyon liranın akıbeti de merak ediliyor. İşte Galatasaray'daki büyük kriz ve detaylar...

Abone ol
Abone ol 15 Eylül 2019 12:57

Galatasaray Kulübü, Emlak Konut'a verdiği sözü tutup Florya arazisini vaktinde teslim etmeyince büyük bir gelirden mahrum olmuştu.Emlak Konut GYO, 2016 yılında Galatasaray ile yaptığı Riva ve Florya projelerinin feshi sürecinin başlatıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirmişti.Edinilen bilgiye göre; sözleşmenin feshine giden süreçte Galatasaray'ın protokolden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemesi etkili oldu.Şu ana kadar Galatasaray'a 260 milyon TL ödeme yapmasına rağmen kulübün arsa teslimi yükümlülüğünü yerine getirmediğini, verilen ek sürelere rağmen Florya arazisinin zamanında boşaltılmadığını ileri süren Emlak Konut GYO, fesih sürecini başlattı.Emlak Konut GYO'nun bugüne kadar yaptığı ödemeler için formül bulmak üzere kulüple masaya oturacağı öğrenildi.

İKİ YILDIR ADIM ATILMAMIŞ 

Protokol çerçevesinde Emlak Konut'un herhangi bir yer tahsisi vaadinde bulunmadığı, Galatasaray'ın en geç Haziran 2018'de Florya arazisini teslim etmesi gerekiyordu.Ancak yaklaşık iki senedir bu yönde bir adım atılmayınca Emlak Konut spor kulübüyle ilişiğini kesme kararı aldı.Öte yandan Riva arsası üzerine yapılan projede inşaat ve satışlar devam ediyor.Bu arazideki sözleşmenin hem yüklenici firmanın hem de ev alan yatırımcıların mağdur olmaması adına devam edeceği öğrenildi.

508 MİLYON TL'LİK KRİZ 

Mali meseleler yüzünden UEFA ile uzun süre sorun yaşayan sarı-kırmızılılar, bu kez de Riva ve Florya için anlaştığı ve peşinat aldığı Emlak Konut'la büyük bir sorun yaşıyor.Emlak Konut, Florya'dan çıkmaması nedeniyle Galatasaray ile imzaladığı anlaşmayı iptal ettiğini KAP'a bildirdi.

Bu durumda 508 milyon TL'lik anlaşma sonrası alınan 260 milyon TL'lik peşinatın geri ödenmesi gerekiyor.

Eski Başkan Duygun Yarsuvat, "Alınan paranın iade edilmesi söz konusu. Kulüp zarara uğratılırsa divanda hesabını sorarız" dedi.Başkan Mustafa Cengiz'in krizi aşmak için devlet yetkilileri ile görüşmelere başladığı kaydedildi.Cengiz, mağduriyetini ortaya koyarak sorunu çözmeye çalışacak.


Etiketler galalatasay
Yorumlar