Anasayfa /  Spor

Galatasaray - Adana Demirspor maç sonucu: 3-2 (Maç Özeti)

Galatasaray, Süper Lig'de 37. haftanın kapanış maçında Adana Demirspor’u ağırladı. Cim Bom kiralık gönderdiği genç yıldızı Yunus Akgün'ün golüyle 1-0 geriye düşse de Bafetimbi Gomis (2) ve Kerem Aktürkoğlu'nun sayılarıyla kazanmasını bildi. Mario Balotelli'nin harika frikik golü de 3-2'lik sonuçta yeterli olmadı. Cimbom böylece bu sezon son kez çıktığı Nef Stadyumu'nda taraftarına galibiyetle veda etti.

Abone ol
Abone ol 16 Mayıs 2022 22:04

Süper Lig 'in 37. haftasının kapanış maçında Sarı-Kırmızılılar, Adana Demirspor'u ağırladı. 2 maçtır kazanamayan Galatasaray , bu sezon son kez Nef Stadı’nda oynadığı maçta taraftarını üzmedi. 9'da Cimbom kiralık gönderdiği genç yıldızı Yunus Akgün'ün golüyle 1-0 geriye düştü. 

 30'da Berkan Kutlu'nun şutunda top Samet Akaydın'ın eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Bafetimbi Gomis hata yapmadı ve skora dengeyi getirdi: 1-1. 55'te Kerem Aktürkoğlu, Babel'in ortasında arka direkte kafayı vurdu ve Cimbom'u 2-1 öne geçirdi. 63'te Kerem bu kez asisti yaptı, Gomis ceza alanında bitiriciliğini konuşturdu ve skorboardu 3-1 yaptı. 

67'de ise İtalyan yıldız Mario Balotelli sahneye çıktı. Tecrübeli futbolcu uzaklardan kazanılan frikikte topun başına geçti ve harika bir şutla Muslera'yı avlayarak farkı 1'e indirdi: 3-2. 

73'te Babel sağ kanattan yerden içeri çevirdi, Gomis vurdu, ağları sarstı ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. Bu dakikadan itibaren mücadeleden başka gol sesi çıkmadı ve karşılaşmayı Galatasaray sahasında 3-2 kazandı.

Bu sonuçla bu sezon Nef Stadyumu'nda son kez maça çıkan Aslan taraftarına galibiyetle veda etti. Sarı-Kırmızılılar puanını 51 yaptı, Adana Demir ise 52 puanda kaldı.

Maç Özeti:

90'Galatasaray sahadan 3-2 galip ayrıldı

90'Müsabakanın sonuna 5 dakika eklendi.

90'Galatasaray'da Kerem çıktı, Barış girdi.

87'Galatasaray'da Halil yerini Emre Kılınç'a bıraktı.

87'Galatasaray'da Mohammed, Gomis'in yerine oyuna dahil oldu.

87'Galatasaray'da Babel çıktı, Feghouli girdi!

83'Adana Demirspor gole çok yaklaştı! VArgas'ın ara pasıyla savunma arkasına sarkan Balotelli'nin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta top kaleci Muslera'da kaldı.

77'Adana Demirspor'da Talha Tayyip, Deli'nin yerinde oyuna girdi.

77'Adana Demirspor'da Yunus yerini Akintola'ya bıraktı.

74'Sağdan Babel'in ortasında kale önünde Gomis zor pozisyonda kayarak yaptığı vuruşta topu filelere gönderdi ancak var incelemesinin ardından gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

68'Adana Demirspor'da Assombalonga, Belhanda'nın yerine oyuna dahil oldu.

68'Adana Demirspor'da Alper yerini Rassoul'e bıraktı.

68'Adana Demirspor'da Gökhan çıktı, Djokovic girdi.

67'Adana Demirspor farkı 1'e indirdi! Ceza sahası dışı sol çaprazdan, kaleye uzak bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Balotelli geldi. Balotelli'nin müthiş şutunda top barajın üstünden ağlara gitti.

66'Galatasaray'da Berkan, Vargas'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

63'Galatasaray farkı 2'ye çıkardı! Soldan ceza sahasına giren Kerem topu, penaltı noktası üzerinde uygun durumda olan Gomis'e bıraktı. Gomis düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

59'Galatasaray gole yaklaştı! Sağdan Kerem'in pasında ceza sahasında topla buluşan Gomis topu Halil'e bıraktı. Halil'in yerden şutunda top kaleci Muric'te kaldı.

55'Galatasaray öne geçti! Sağdan Babel'in ortasında arka direkte Kerem'in kafa vuruşunda top kaleci Muric'in müdahalesine rağmen ağlarla buluştu.

49'Nelsson'un uzun pasında savunma arkasına sarkan sağdan ceza sahasına giren Babel,

topu istediği gibi kontrol edemeyince kaleci Muric topu kayarak kornere gönderdi.

46'İkinci yarı başladı!

45'İlk yarı 1-1 sona erdi!

36'Galatasaray etkili geldi! Hızlı gelişen Galatasaray atağında savunma arkasına sarkan ve ceza sahasına giren Halil, topu ayağında açınca kaleci Muric topu kayarak uzaklaştırdı.

32'Galatasaray'da Nelsson, Balotelli'ye yaptığı sert faulün ardından sarı kart gördü.

30'Gomis, penaltı vuruşunda topu ağlara gönderdi!

29'Penaltıya sebebiyet veren Samet Akaydın sarı kart gördü.

29'Galatasaray penaltı kazandı! Berkan'ın ceza sahası dışından top Samet'ten sekti! Hakem Sarper Barış Saka, Samet'in topa elle müdahale ettiğini tespit etti ve penaltı noktasını gösterdi.

21'Sağdan Babel'in ortasında Halil'in kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.

20'Galatasaray penaltı bekledi! Halil, Bjarnason'la girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Sarı-kırmızılı futbolcular penaltı beklerken hakem Barış Sarper Saka pozisyonu devam ettirdi.

11'Direkten döndü! Balotelli'nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan plase vuruşunda top uzak kale direğine çarpıp oyuna alanına döndü.

9'Adana Demirspor öne geçti! Hızlı gelişen hücumda Vargas'ın pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Yunus Akgün yakın direğe yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

5'Soldan Van Aaanholt'un kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Marcao'nun vuruşunda top kaleci Muric'de kaldı.

2'Galatasaray etkili geldi! Sağdan Halil'in ortasında savunmadan seken top Babel'in önünde kaldı. Babel'in pasında ceza sahasında Berkan'ın şutunda top savunmadan geri döndü.

Maç hakemin düdüğüyle başladı.

Galatasaray , Süper Lig'in 37. haftasında Adana Demirspor'u ağırlayacak. 2 maçtır kazanamayan Aslan, bu sezon son kez Nef Stadı’nda oynayacağı maçı kazanıp taraftarlarına galibiyetle veda etmenin peşinde olacak. 5 maçtır kaybeden Mavi Şimşekler ise kötü gidişata son vermek için sahaya çıkacak. Sarı Kırmızılılar, 13 galibiyet, 9 berberlik, 14 mağlubiyetle 48 puan topladı ve 13. sırada bulunuyor. Adana ekibi ise 14 galibiyet 10 berberlik ve 12 yenilgi ile aldığı 52 puanla 9. sırada yer alıyor.

Galatasaray - Adana Demirspor 11'ler:

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Pulgar, Berkan, Babel, Halil, Kerem, Gomis

Adana Demirspor: Muric, Semih, Deli, Samet, Alper, Bjarnason, Gökhan İnler, Belhanda, Yunus Akgün, Balotelli, VargasBalotelli

Mohamed, 7 maçtır boş geçiyor

Aslan'ın golcüsü Mostafa Mohamed, çıktığı son 7 lig maçında gol sevinci yaşayamadı. Bu anlamda bugün de Adana Demirspor karşısında ilk 11'de başlayacak olan Mısırlı, gol sevinci yaşamak istiyor. 24 yaşındaki santrforun, daha önce ligde üst üste sekiz karşılaşmayı boş geçtiği bir dönem olmadı.

Cim Bom'dan 7'de7!

Sarı-Kırmızılılar, Adana Demirspor'u konuk ettiği son 7 maçta rakibine karşı önemli bir üstünlük kurdu. Cim Bom, bu süreçte oynadığı tüm karşılaşmaların tamamını kazandı. Aslan, rakip fileleri 25 kez havalandırırken, kalesinde ise 4 gol gördü.

Demir'in yüzü İstanbul'da gülmüyor

Mavi Şimşekler, İstanbul takımlarına karşı gösterdiği performans ile hayal kırıklığı yarattı. Adana Demir, İstanbul'da oynadığı son 24 Süper Lig maçından yalnızca bir galibiyet çıkarabildi. Adana temsilcisi, kalan 23 karşılaşmada ise 3 beraberlik ve 20 mağlubiyet aldı.

3 futbolcu sınırda

Galatasaray'da Adana Demirspor maçı öncesinde Fernando Muslera, Patrick van Aanholt ve Ryan Babel sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular kart görmeleri halinde 38. haftada deplasmandaki Antalyaspor maçında görev alamayacak.

İç sahada 6 kez kaybetti

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon iç sahada 18 karşılaşma çıktı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 9 galibiyet alabildi. Aslan 3 kez berabere kalırken, 6 kez de rakiplerine mağlup oldu. Galatasaray evinde son olarak Sivasspor ile karşılaştı ve öne geçmesine rağmen 3-2'lik skorla kaybetti. Aslan, Adana Demirspor karşılaşmasıyla bu sezon evindeki son maçını oynayacak.

Yorumlar