Anasayfa /  Güncel

FOX TV Başak Demirtaş'ı çıkardı tepki yağdı!

PKK terör örgütü üyelerinin sokakları yangın yerine çevirdiği 2 polisin şehit olduğu, 35 kişinin yaşamını yitirdiği olayların yıl dönümünde FOX TV Başak Demirtaş'ı ekran çıkarınca tepki yağdı. Selahattin Demirtaş bu olaylarda sokak çağrısı yapmaktan şu an cezaevinde.

Abone ol
iframe class="embed-responsive-item" src="https://www.internethaber.com/video-embed/2212095" allowfullscreen>
Abone ol 06 Ekim 2021 12:55

6-8 Ekim olaylarının üzerinden tam 7 yıl geçmişken, bugün FOX TV'nin Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı konuk etmesi dikkat çekti. İsmail Küçükkaya'nın Demirtaş güzellemesi ise tepki topladı.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya, bugün tam 6-7 Ekim olaylarının üzerinden 7 yıl geçmişken Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı konuk aldı.

İsmail Küçükkaya ve Başak Demirtaş'ın, terör soruşturmasından 5 senedir tutuklu Selahattin Demirtaş’a güzelleme yapması ve hükümeti suçlaması dikkat çekti. 

Başak Demirtaş, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı. Demirtaş, "Bizi izleyen tüm Fox izleyicilerine ve cezaevlerindeki tüm tutuklu ve hükümlülere selam söylemek istiyorum.

Gültan Kışanak, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Selçuk Mızraklı, Selçuk Kozağaçlı şahsında hepsine selam söylüyorum. Ayrıca Aysel Tuğluk ağır hasta, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hasta tutsakların cezaevinden çıkarak dışarıda tedavi görebilmelerini diliyorum." diye konuştu.

'19 aydır açık görüş yapamıyoruz'

Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

Selahattin çok kitap okuyor, okuduğu kitaplardan beğendiklerini bizlere gönderiyor, kızlarla birlikte biz de okuyoruz.

Pandemiden önce ayda üç defa kapalı, bir defa açık görüş yapabiliyorduk ama 19 aydır açık görüş yapamıyoruz. Kızlarımız babalarına 19 aydır sarılamadılar.

Ayda sadece iki kez kapalı görüş yapabiliyoruz. Bunu anlamak mümkün değil. Üzülerek söylüyorum, durum bir keyfiyete dönüştü. Selahattin ile ikimiz de iki aşılıyız. Açık görüş yapabilecek durumdayız ama kapalı görüş bile ayda sadece iki defa.

Bunun hiçbir açıklaması olamaz. Adalet Bakanı’na seslenmek istiyorum, neden görüş hakkımız halen kısıtlanıyor?

Yorumlar