Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Fırtına İzmir'i vurdu! Göztepe Trabzonspor maçı özeti ve golleri izle

Fırtına İzmir'i vurdu! Göztepe Trabzonspor maçı özeti ve golleri izle... Spor Toto Süper Lig 23. hafta karşılaşmasında Göztepe'ye konuk olan Trabzonspor, 3-1 galip geldi ve iki haftalık yenilgi serisini bozarak yeniden hayat buldu. Ligdeki son 5 maçının 4'ünü kaybeden Göztepe ise taraftarı önünde aradığı galibiyete yine ulaşamadı.

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2019 22:39

Spor Toto Süper Lig 23. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Göztepe karşı karşıya gelirken Karadeniz ekibi 3-1’lik galibiyetle zorlu virajdan kayıpsız ayrılmayı başardı.

Ligin hem zirvesini hem de alt sıraları yakından ilgilendiren maçta bordo mavili ekip 27. dakikada Hugo Rodallega’nın golüyle 1-0’lık üstünlüğü sağladı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya baskılı başlayan ev sahibi Göztepe, 71. dakikada kazandığı penaltı vuruşunu Deniz Kadah ile gole çevirerek durumu 1-1’e getirdi.

Ancak konuk ekip Trabzonspor’un genç yıldızı Abdülkadir Parmak iki dakika sonra sahneye çıkarak skoru 2-1’e getiren isim oldu ve Göztepe’nin öne geçme umutlarına darbe vurdu.

Mücadelenin 90. dakikasında Abdülkadir Parmak’ın ceza sahasına sert yaptığı ortaya ters bir vuruş gerçekleştiren Göztepeli savunmacı Kadu, kendi kalesine attığı golle maçın skorunu 3-1 olarak tayin etti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Bordo mavili ekip bu sonuçla puanını 36’ya yükseltti ve maç fazlasıyla 4. sıraya yükseldi. Göztepe ise 25 puanla 13. sırada kaldı.

Trabzonspor ligde bir sonraki maçında Kasımpaşa’ya konuk olurken Göztepe de deplasmanda Konyaspor ile mücadele edecek.

Göztepe Trabzonspor maçı özeti ve golleri izle



MAÇTAN DAKİKALAR

Maçın 27'nci dakikasında Rodellega’nın golüyle 1-0’ı bulan bordo-mavililere 70'inci dakikada Deniz penaltıdan karşılık verdi. Müsabakanın 73'üncü dakikasında Abdulkadir Parmak takımını bir kez daha öne geçirdi. Göztepeli Kadu 90’da kendi ağlarını sarsarken, bu sonuçla 36 puana yükselen Trabzonspor üst sıralar için umutlandı. Göztepe ise 25 puanda kalıp tehlike bölgesinden uzaklaşamadı. Göztepeli futbolseverler 3'üncü golden sonra futbolcuları protesto etti, Teknik direktör Kemal Özdeş’in de istifasını istedi.

3'üncü dakikada Nwakaeme’nin pasında ceza sahası dışında topla buluşan Sosa’nın sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.



20'nci dakikada Castro ceza sahası dışından şansını denedi, top farklı bir şekilde oyun alanını terk etti.



27'nci dakikada Trabzonspor’un golü geldi. Hızlı gelişen atakta Rodellega’nın pasında Yusuf kaleci Beto ile karşı karşıya kaldı. Yusuf’un vuruşu Beto’dan döndü, Rodellega meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi: 0-1.



52'nci dakikada Ekuban’ın pasında Yusuf yakın mesafeden vurdu, kaleci Beto gole izin vermedi.



68'inci dakikada Rodellaga, kaleci Beto’nun önde olduğu görüp kendi yarı alanından topu Göztepe kalesine gönderdi. Ancak meşin yuvarlak yandan oyun alanını terk etti.



69'uncu dakikada Göztepe penaltı kazandı. Hosseini ceza sahası içinde Serdar’ı düşürünce hakem Mustafa Öğretmenoğlu beyaz noktayı gösterdi.



70'inci dakikada penaltı atışı kullanan Deniz Kadah topu filelere gönderdi: 1-1.



73'üncü dakikada Trabzonspor bir kez daha öne geçti. Nwakaeme’nin pasında ceza sahası dışından topa gelişine sert vuran Abdulkadir Parmak mükemmel bir gole imza attı: 1-2.



80'inci dakikada rakiplerinden birer birer sıyrılan Nwakaeme  şutunu çekti, top üstten dışarı gitti.



90'ıncı dakikada Trabzonspor farkı 2’ye çıkardı. Abdulkadir’in ortasında Kadu kendi ağlarını havalandırdı: 1-3. 



Kalan dakikalar sonucu değiştirmedi, Trabzonspor, Göztepe’yi deplasmanda 3-1 mağlup etti.

MAÇTAN NOTLAR





Göztepe’de geçen hafta Kayserispor deplasmanında cezaları yüzünden görev yapamayan kanat oyuncuları Yasin ve Serdar ile orta saha Borges, Trabzonspor müsabakasında 11'de sahaya çıktı. Teknik direktör Kemal Özdeş, Kayseri’de 11'de oynattığı stoper Reis’i ve forvet arkası Deniz Kadah’ı yedek kulübesine çekti. Reis’in yerine Kadu, Deniz’in yerine de Jerome forma giydi. Ayrıca ağıları artan sol bek Agbenyenu Trabzonspor maçının kadrosuna alınmazken, Ganalı’nın yokluğunda Berkan görev yaptı.



Konuk Trabzonspor İzmir’e eksik kadroyla geldi. Bordo-mavililerde Abdulkadir Ömer, Amiri, Onazi, İbanez gibi as futbolcular Bornova Stadı’nda takım arkadaşlarını yalnız bırakırken, Teknik direktör Ünal Karaman toplam 16 futbolcuyla sahaya çıktı.



Ligde kötü günler geçiren Göztepe’de taraftarlar Trabzonspor karşılaşmasından önce, takımın kamp yaptığı otele akın etti. Kemalpaşa ilçesine gelen yüzlerce taraftar Göztepeli futbolcuları konvoyla Bornova Stadı’na uğurladı. Sarı-kırmızılı futbolseverler Trabzonspor sınavında yine stadı tıklım tıklım doldurdu. Göztepeliler futbolcuları teker teker tribünlere davet edip galibiyet sözü aldı. Konuk Trabzonspor taraftarı da kale arkasında kendilerine ayrılan bölümde takımlarını destekledi. 


Yorumlar