Anasayfa /  Dünya

Filistin yetkilileri ilaçların tükenmekte olduğunu bildirdi!

İsrail ve Hamas arasındaki çatışma, yedinci gününde hala devam ederken, Gazze'ye hava saldırıları devam etmektedir. Binlerce sivil, evsiz kalmış durumda ve bölgede hayatta kalmak için büyük bir mücadele vermektedir. Filistinli yetkililer, hastanelerin vahim bir durumda olduğunu ve ilaç stoklarının tükenme noktasına geldiğini bildirdi. Aynı zamanda sağlık personelinin uzun süredir kesintisiz çalıştığını vurguladılar.

Abone ol
Abone ol 13 Ekim 2023 23:00

İsrail ve Hamas arasındaki çatışma, yedinci gününde hala devam ederken, Gazze'ye hava saldırıları devam etmektedir. Binlerce sivil, evsiz kalmış durumda ve bölgede hayatta kalmak için büyük bir mücadele vermektedir.

Filistinli yetkililer, hastanelerin vahim bir durumda olduğunu ve ilaç stoklarının tükenme noktasına geldiğini bildirdi. Aynı zamanda sağlık personelinin uzun süredir kesintisiz çalıştığını vurguladılar.

İsrail Cumhurbaşkanı, dün düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki çatışmada herkesin sorumlu olduğu yönündeki açıklamasını yineledi. Savaşın yedinci gününde, Gazze'de yaklaşık 500 çocuk hayatını kaybetti. Sivillere yönelik bombardıman devam ederken, hastanelerde de büyük bir yoğunluk yaşanmaktadır.

Filistinli yetkililer, Gazze Şeridi'nde hastane yatak kapasitelerinin tıkanma noktasına geldiğini ve ilaç ile akaryakıt stoklarının tükenme aşamasında olduğunu açıkladılar. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in saldırılarına rağmen sağlık personelinin son 7 gündür aralıksız çalıştığını ve hastanelerden ayrılmadığını belirtti.

Hastaneler çok kötü durumda

Kudra, hastanelerin yatak kapasitesinin hızla dolmakta olduğunu ve ilaç ile akaryakıt stoklarının tükenmeye başladığını belirterek, durumun son derece acil olduğunu vurguladı.

Gazze'deki hastanelere tıbbi malzeme yardımının acilen sağlanması gerektiğini dile getiren Kudra, hastaların ve yaralıların tedavisi için insani ve ahlaki bir sorumluluk taşıdıklarını ifade etti.

 

Etiketler Filistin İsrail
Yorumlar