Anasayfa /  Foto Galeri

Fenomen Meriç İzgi için "zincirleme olarak kaçakçılık" suçundan Fenomen Meriç İzgi için

Fenomen Meriç İzgi için "zincirleme olarak kaçakçılık" suçundan 10 yıla kadar hapis istendi! Yasadışı olarak 'makak' cinsi maymun sahiplenen ve 3. kez maymuna el konularak gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Meriç İzgi için iddianame düzenlendi. İzgi için "zincirleme olarak kaçakçılık" suçundan 2 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istendi.

Fenomen Meriç İzgi için "zincirleme olarak kaçakçılık" suçundan Fenomen Meriç İzgi için - Sayfa 1

Yasadışı yollardan sahiplendiği 3'üncü maymuna el konularak gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılan sosyal medya fenomeni Meriç İzgi hakkındaki soruşturma tamamlandı. 

Fenomen Meriç İzgi için "zincirleme olarak kaçakçılık" suçundan Fenomen Meriç İzgi için - Sayfa 2

Savcılık, Meriç İzgi hakkında "zincirleme olarak kaçakçılık" suçundan 2 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. 

Fenomen Meriç İzgi için "zincirleme olarak kaçakçılık" suçundan Fenomen Meriç İzgi için - Sayfa 3

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli İzgi'nin izinsiz olarak beslediği "Makak" cinsi maymunun değerinin 10 bin lira olduğu belirtildi. Daha önce de yasak olan maymunları beslediği belirtilen İzgi'nin 'kaçakçılık' suçunu zincirleme olarak işlediği belirtilerek 2 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Fenomen Meriç İzgi için "zincirleme olarak kaçakçılık" suçundan Fenomen Meriç İzgi için - Sayfa 4

İddianamede, CİTES (Nesli tehlike altında türlerin ticaretine ilişkin sözleşme) kapsamında kalan  'Yırtıcı hayvan' statüsüne giren bu hayvanın Satış belgesiyle satışının yapıldığı ve hobi amaçlı bulundurulması yasak türlerden olduğu ifade edildi.