Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçe Gaziantep Maçı geniş özeti ve golleri

Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe sahasında Gaziantep'i ağırladı. Kanarya Dzeko'nun golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Konuk ekibin tek golünü Arda kaydetti..

Abone ol
Abone ol 14 Ağustos 2023 01:18

Fenerbahçe Gaziantep Maçı geniş özeti ve golleri

Süper Lig'de heyecan devam ediyor. Ligin ilk hafta maçlarında  Fenerbahçe  sahasında  Gaziantep FK'yı ağırladı.  Mücadele Kanarya'nın 2-1 üstünlüğü ile noktalandı. İşte maçta yaşananlar.

MAÇTAN DAKİKALAR 

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında oynanan Fenerbahçe-Gaziantep FK maçının ilk yarısını ev sahibi ekip, 2-1 önde tamamladı.

3. dakikada Fenerbahçe, 1-0 öne geçti. Dzeko, orta sahadan kaptığı topla ceza sahasına hareketlenerek pasını sol taraftan içeri giren Tadic'e verdi. Tadic'in pasıyla ceza yayı önünde buluşan Dzeko'nun bekletmeden vuruşunda, top ağlara gitti.

18. dakikada sarı-lacivertli ekibin ikinci golü geldi. Szymanski'nin savunmanın arasına attığı topu kontrol ederek kaleciyle karşı karşıya kalan Dzeko, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.

45. dakikada Tadic'in şık topuk pasıyla sağdan ceza sahasına giren Ferdi Kadıoğlu'nun içeri çevirdiği topa Djilobodji'nin elle temas ettiğini belirleyen maçın hakemi Abdulkadir Bitigen, penaltı noktasını gösterdi. VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu saha kenarında izleyen Bitigen, penaltıyı iptal etti.

45+5. dakikada Gaziantep FK'nin golü geldi. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta arka direğe giden topu Arda Kızıldağ kafayla ağlara yolladı: 2-1.

45+7. dakikada Oosterwolde'nin soldan çizgiye inerek içeri çevirdiği topu önünde bulan Tadic'in şutunda, Gradel çizgi üzerinde müdahale ederek meşin yuvarlağın filelere gitmesini engelledi.

İlk yarı, Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

53' PENALTI Fenerbahçe, VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı.

54' PENALTI KAÇTI Fenerbahçe, Dusan Tadic'in kullandığı penaltı atışından yararlanamadı. Gaziantep FK kalecisi Batuhan, topu çıkarmayı başardı. Maç 2-1 devam ediyor.

63' Fenerbahçe, Gaziantep FK yarı sahasında pas yaparak 3. golü arıyor.

68' SAKATLIK Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Becao, sakatlanarak yerini Samet Akaydın'a bıraktı.

80' DİREKTEN DÖNDÜ! Tadic'in kullandığı serbest atışta topu ceza saha içerisinde kontrol edip vuran Dzeko'nun topu direkten döndü.

86' Fenerbahçe'nin atakları devam ederken Gaziantep FK kapanıyor.

90' maçın sona 6 dakika ilave edildi.

MAÇ BİTTİ! Fenerbahçe, Dzeko'nun golleriyle maçı 2-1 kazandı.

FENERBAHÇE'DE İSMAIL KARTAL'DAN GAZIANTEP FK MAÇI SONRASI AÇIKLAMALAR:

Aslında iyi hazırlanmıştık. Erken gelen gollerle, taraftarımızın müthiş desteğiyle güzel başladık. Kırmızı karttan sonra korktuğum oldu, 'Nasıl olsa rakip 10 kişi derken' oyun konsantrasyonunu kaybedip gol yedik. Takım, oynayacağımız futbolu ortaya koyamadı. Pas yapan, sabırlı oynayan anlayışımız varken panik yaparak istediğimiz oyunu oynayamadık.

10 kişi kalan takımlara karşı oynamak zordur. Bu akşam onlardan bir tanesi oldu. Penaltı var kaçan, goller var kaçan... Bunları konuşmacayaktık belki. İstediğimiz gibi bir oyun oynayamadık. 3 puan için mutlu olduk. 3 puanla evimizden ayrılıyoruz. Bu bize çok önemli bir ders oldu. Türkiye Ligi'nin ne kadar sert olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu referansı değerlendirip yolumuza devam edeceğiz.

İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Altay, Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Ferdi, İsmail, Mert Hakan, Szymanski, Tadic, Kent, Dzeko.

GAZİANTEP: Batuhan, Mbakata, Arda, Djilobodji, Khacef, Furkan, Jevtovic, Maxim, Mustafa, Gradel, Markovic.

Yorumlar