Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçe eski başkanı Tahsin Kaya hayatını kaybetti

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde 1986-1989 yılları arasında başkanlık yapan Tahsin Kaya, 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Abone ol
Abone ol 09 Mart 2024 23:35

Fenerbahçe resmi internet sitesinden n Tahsin Kaya'nın vefatı ile  ilgili yapılan açıklamda şu iafadelere yer verildi

"1986-1989 yılları arasında Fenerbahçemizin başkanlığını yapan, 3117 sicil numaralı Yüksek Divan Kurulu Üyemiz ve kulübümüze büyük emekleri olan Tahsin Kaya’nın vefat haberini çok büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

İş insanı olarak Türkiye ekonomisine büyük katkıları olmuş Tahsin Kaya, Fenerbahçemizde başkanlık yaptığı 3 yıllık döneminde sayısız başarılar kazanmıştır.

Özellikle de 1988-89 sezonunda tarihi bir başarı yakalamıştır. 1988-89 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçemiz, o sezon 21. Türkiye şampiyonluğunu kazanırken, kaydettiği 103 golle Süper Lig tarihinin en golcü takımı olarak tarihe geçti.

Tahsin Kaya’nın başkanlık döneminde Fenerbahçemiz, 1988-89 sezonunda Başbakanlık Kupası’nın da sahibi olmuştu. Merhum Başkanımıza Allah’tan rahmet; kederli ailesi, yakınları ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz" 

Tahsin Kaya için 11 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10.00’da Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde tören düzenlenecek. Törenin ardından cenaze Sakarya Geyve Merkez Camii’nden ikindi namazına müteakip defnedilecek.

TAHSİN KAYA KİMDİR?

Tahsin Kaya, 1953 yılında doğmuş olan Türk iş insanı ve spor yöneticisidir. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski başkanlarından biridir. Kendisi aynı zamanda inşaat sektöründe de faaliyet gösteren bir iş insanıdır.

Tahsin Kaya, Fenerbahçe'nin başkanlığını 2000-2002 yılları arasında yapmıştır. Başkanlık döneminde kulüp içerisinde ve dışarıda birçok projeyi hayata geçirmiş, Fenerbahçe'nin sportif ve mali anlamda başarılı bir dönem geçirmesine katkıda bulunmuştur.

Ancak Tahsin Kaya'nın başkanlık dönemi bazı tartışmalarla da anılmıştır. Özellikle kulübün mali yapısının eleştirilmesi ve bazı transferlerin maliyetiyle ilgili sorunlar gündeme gelmiştir.

Tahsin Kaya'nın Fenerbahçe'deki başkanlık dönemi sonrasında kamuoyunda aktif bir şekilde görünmese de iş hayatına devam ettiği bilinmekteydi.

 

Yorumlar