Anasayfa /  Spor

Fenerbahçe-Braga maçı saat 20.00'de başlıyor

Fenerbahçe-Braga maçı saat 20.00'de başlıyor

Abone ol
Abone ol 10 Mart 2016 11:28

UEFA Avrupa Ligi'nde Son 16 Turu ilk maçları bu akşam Avrupa'nın çeşitli kentlerinde oynanacak. Bu kupadaki tek temsilcimiz Fenerbahçe, Son 16 Turu ilk maçında Portekiz'in Braga takımı ile karşılaşacak ve rövanş için avantaj arayacak.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clément Turpin yönetecek. Frédéric Cano ve Nicolas Danos ise yardımcı hakem olarak görev alacak. Portekiz'in Braga takımını konuk edecek olan Fenerbahçe, Avrupa'da 7, Kadıköy'de ise 18 maçtır yenilmiyor. Kadıköy'deki mücadelede rakibini yenerek avantaj sağlamak isteyen sarı lacivertliler, Avrupa'daki 7 maçlık yenilmezliğini de sürdürmeyi hedefliyor. Kadıköy'deki son yenilgisini Avrupa Ligi'nde 17 Eylül'de Molde karşısında alan (1-3) Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda oynadığı son 18 resmi maçta kaybetmemenin moralini de yaşıyor. Fenerbahçe, Avrupa'da oynadığı son 6 maçta sadece 2 gol yedi. Sarı lacivertli ekip son 3 ayda yenilgi yüzü görmeyen rakibine bu maçta hem ilk yenilgisini tattırmak istiyor, hem de defansının bu başarı grafiğinden de yararlanarak gol şansı vermek istemiyor. Fenerbahçe'de Lazar Mirkovic sakatlığı nedeniyle Diego Ribas ise cezalı olduğu için Braga maçında takımdaki yerlerini alamayacak. Sarı lacivertli ekibin başarılı oyuncusu Diego Ribas bu maçla cezasını da tamamlıyor. UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nun son maçında Celtic karşısında kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Diego Ribas, Son 32 Turu'ndaki Lokomotiv Moskova maçlarının ardından takımını bu maçta da yalnız bırakacak ve cezasını tamamlayacak. Bu arada Fenerbahçe ile son 3 ayda rakiplerine boyun eğmeyen Portekiz temsilcisi Braga arasındaki maç UEFA'nın da riskli maçlar kategorisinde yer alıyor. İki takım arasında oynanacak ve çeyrek finale adını yazdıracak takımın belirleneceği rövanş maçı ise 17 Mart Perşembe günü Portekiz'de oynanacak.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe ile Braga arasında bu akşam oynanacak olan Son 16 Turu'na takımların şu muhtemel 11'lerle çıkması bekleniyor: Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Hakemler: Clément Turpin, Frédéric Cano, Nicolas Danos (Fransa Futbol Federasyonu) Fenerbahçe: Ribeiro Fabiano, Gökhan Gönül (Şener Bayraklı), Simon Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Volkan Şen, Robin van Persie, Luis Nani (Alper Potuk) Braga: Matheus, Baiano, Ricardo Ferreira, A. Pinto, M. Goiano, Moreira, Josue, Vukcevic, Rafa Silva, Ahmed Hassan, Stojiljkovic

Etiketler Braga
Yorumlar