Anasayfa /  Spor /  Futbol

Fenerbahçe - Beşiktaş maç sonucu: 2-2 (Maç Özeti)

Derbide Fenerbahçe 2 kez öne geçti, Beşiktaş 2 kez beraberliği yakaladı. 90 dakika sonunda iki ekip de lider Trabzonspor'dan 2 puan daha uzağa düştü.

Abone ol
Abone ol 19 Aralık 2021 18:01

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'ndaki derbi 2-2 sona erdi.

Fenerbahçe, 14. dakikada Mesut Özil'in penaltı golüyle öne geçti. Beşiktaş, Josef ile 25. dakikada skoru eşitledi.

Fenerbahçe, 30. dakikada Domagoj Vida'nın büyük hatası sonrası Mergim Berisha ile bir kez daha öne geçti ve ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

Beşiktaş, Josef de Souza'nın 59. dakikadaki golüyle bir kez daha skoru eşitledi. Brezilya oyuncu, Süper Lig kariyerinde ilk kez bir maçta 2 gol atmayı başarmış oldu.

Süper Lig'deki son 2 maçında 5 puan bırakan Fenerbahçe, puanını 28 yaptı ancak lider Trabzonspor'un 14 puan gerisine düştü. Deplasmandaki galibiyet hasreti 6 maça çıkan Beşiktaş ise puanını 25'e yükseltti.

Fenerbahçe, gelecek hafta Vavacar Fatih Karagümrük'e konuk olacak. Beşiktaş ise sahasında Göztepe'yi ağırlayacak.

PUAN DURUMU

1- (42) Trabzonspor
2- (33) Konyaspor
3- (29) Başakşehir
4- (29) Hatayspor
5- (28) Fenerbahçe
6- (27) Alanyaspor
7- (26) Adana Demirspor
8- (25) Sivasspor
9- (25) Beşiktaş
10- (25) Karagümrük
11- (24) Galatasaray

VITOR PEREIRA'DAN 4 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında derbide Beşiktaş'ı konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, ligde son oynadıkları Gaziantep FK maçının ilk 11'ine göre kadrosunda 2'si zorunlu 4 değişikliğe gitti. Portekizli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Gaziantep FK maçında ilk 11'de görevlendirdiği oyunculardan Ferdi Kadıoğlu ve Marcel Tisserand'ı sakatlıkları sebebiyle oynatamazken, Luiz Gustavo ve Serdar Dursun'a şans vermedi.

Pereira, bu isimlerin yerine ise Serdar Aziz, Filip Novak, Miha Zajc ve Mergim Berisha'yı ilk 11'de görevlendirdi.

Vitor Pereira, oyuncularından Ertuğrul Çetin, Jose Sosa, Mert Hakan Yandaş, Enner Valencia, Dimitris Pelkas, İrfan Can Kahveci, Serdar Dursun, Luiz Gustavo, Muhammed Gümüşkaya ve Nazım Sangare'ye yedek kulübesinde yer verdi.

ÖNDER KARAVELİ'DEN İKİ RÖTUŞ

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş, geçen haftaya göre iki farklı isimle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı takımın teknik sorumlusu Önder Karaveli, geçen haftaki Yukatel Kayserispor maçına göre Fenerbahçe karşısında iki değişiklik yaptı. Karaveli, geçen hafta ilk 11'de görev verdiği Atiba Hutchinson ile Serdar Saatçı'yı derbi maçta yedek soyundurdu.

Önder Karaveli bu oyuncuların yerine cezaları biten Josef de Souza ile Necip Uysal'ı oynattı. Josef orta sahada savunmaya dönük görevi yerine getirmeye çalışırken, Necip Uysal stoperde görev aldı.

Ligde takımının 14. haftada GZT Giresunspor'a evinde 4-0 yenildiği maçta kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Necip, cezasının bitmesinin ardından ilk 11'de oynama fırsatı yakaladı.

FENERBAHÇE'DE 3 EKSİK

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde 3 futbolcusundan yoksun sahaya çıktı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığını atlatan ancak henüz takımla çalışmalara başlamayan kaleci Altay Bayındır ile hafta içi yapılan antrenmanda sakatlanan Ferdi Kadıoğlu ve gribal enfeksiyon geçiren Marcel Tisserand derbide forma giyemedi. Bu oyuncuların yanı sıra Max Meyer ve Burak Kapacak kadroya alınmadı.

FENERBAHÇE'DE DERBİYE 3 İSİM YETİŞTİ

Fenerbahçe'de derbi öncesinde ceza ve sakatlıklar dolayısıyla yararlanamadığı 3 oyuncu, Beşiktaş maçında kadroda yer buldu. Göztepe karşılaşmasından sonra Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 2 maç men cezası verilen ve Gaziantep FK maçıyla cezasını tamamlayan İrfan Can Kahveci, maça yedekler arasında başladı. İrfan Can'ın yanı sıra sakatlıklarını atlatan Enner Valencia ve Mert Hakan Yandaş da derbide yedek kulübesinde yer aldı.

ENNER VALENCIA 5 MAÇ SONRA

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Enner Valencia, 5 maç aranın ardından kadroda bulunuyor. Ligde 30 Ekim'de İttifak Holding Konyaspor ile oynanan müsabakada sakatlık yaşayan Valencia, daha sonra sarı-lacivertlilerin 5 karşılaşmasını kaçırmıştı. Valencia, 5 maç sonra Beşiktaş karşılaşmasıyla takımdaki yerini aldı.

UMUT MERAŞ GERİ DÖNDÜ

Beşiktaş'ın hafta içinde çarpışma sonucu burun kemiği kırılan Umut Meraş, derbi maçta kadroda yer alabildi.

Umut Meraş yedekler arasında yer aldı. Sarı kart cezası nedeniyle Yukatel Kayserispor maçında oynayamayan Welinton da derbi maça yedek olarak başladı. Beşiktaş'ta ayrıca Emre Bilgin, Francisco Montero, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Mehmet Topal ve Güven Yalçın yedek soyundu.

DERBİ KAPALI GİŞE

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmaya sarı-lacivertli taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmadan saatler önce stat çevresinde toplanan Fenerbahçeli taraftarlar, maçın başlamasına yaklaşık 1 saat kala tribünleri doldurdu. Takımları lehine tezahüratlarda bulunan taraftarlar, oyuncuları tek tek tribünlere çağırarak moral verdi. Ülker Stadı'nda konuk takıma ayrılan tribün dışında tribünlerin tamamı doldu.

BEŞİKTAŞ MAÇA ETKİLİ BAŞLADI

Beşiktaş, mücadeleye topu kontrol ederek ve oyun üstünlüğünü alarak başladı. Fenerbahçe yarı sahasında kalabalık bekleyip kazanılan toplarla geçiş hücumlarını düşündü.

Beşiktaş, ilk tehlikesini 3. dakikada Rachid Ghezzal ile yarattı. Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşu kullanan Cezayirli futbolcunun doğrudan şutu yakın kale direğine çarparak auta gitti.

Siyah beyazlılar, 9. dakikada bu kez Cyle Larin'in arka direkte yaptığı kafa vuruşuyla gole yaklaştı.

FENERBAHÇE MESUT'LA ÖNE GEÇTİ

Beşiktaş'ın etkili oyununa karşılık Fenerbahçe, ilk etkili atağında penaltı kazandı. Diego Rossi ile Cyle Larin arasındaki mücadelede Fırat Aydınus, topun Larin'in eline çarptığını göstererek penaltı noktasını işaret etti.

14. dakikada topun başına gelen Mesut Özil, top ile kaleci Ersin'i ayrı köşelere göndererek gol perdesini açtı.

NECİP UYSAL SAKATLANDI

Beşiktaş'ta Necip Uysal, 18. dakikada Mesut Özil ile girdiği ikili mücadele sonrası sakatlandı. Kenarda tedavi olan Necip, kendini denedikten sonra 21. dakikada değişiklik istedi ve yerine Serdar Saatçı oyuna dahil oldu.

JOSEF SKORA EŞİTLİĞİ GETİRDİ

Beşiktaş, 1-0'dan sonra baskısını artırdı ve 25. dakikada Josef de Souza ile golü buldu.

Ceza alanı içerisinde Batshuayi ile verkaç yapan Josef, sol çaprazdan etkili ve sert vurarak skora eşitliği getirdi.

VIDA'NIN HATASIYLA F.BAHÇE ÖNE GEÇTİ

Fenerbahçe, 1-1 sonrası da oyun planını değiştirmedi. 28. dakikad Mergim Berisha, Fenerbahçe'nin maçtaki en net fırsatında golü değerlendiremedi.

Geçiş hücumu fırsatı arayan Fenerbahçe, 30. dakikada Domagoj Vida'nın hatası sonrası golü buldu.

Domagoj Vida'nın kısa düşen geri pasında araya giren Diego Rossi'nin sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kalesini terk eden Ersin Destanoğlu'ndan seken topa Mergim Berisha hareketlendi. Pozisyonu iyi takip eden Mergim Berisha'nın altıpas önünden yaptığı vuruşta Serdar Saatçı'nın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu.

İKİ TAKIM DA FIRSATLARI TEPTİ

Beşiktaş, topa daha fazla sahip olan taraf olsa da Fenerbahçe sık sık tehlikeli kontratak fırsatları yakaladı. Final paslarında başarı sağlayamayan Fenerbahçe, farkı artırma şansını kaçırdı.

Beşiktaş, 45. dakikada Michy Batshuayi ile skoru eşitleme fırsatını yakaladı. Josef'in vuruşuna benzer bir şekilde Belçikalı golcü şutunu çekti ama Berke bu kez topu kornere çelmeyi başardı.

İlk devre Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

JOSEF BİR KEZ DAHA SAHNEDE

Beşiktaş, ikinci yarıya sarı kartlı Can Bozdoğan yerine Oğuzhan Özyakup oyuna dahil oldu.

Siyah beyazlılar, ikinci 45 dakikaya çok etkili başladı. Üst üste ataklar yapan Beşiktaş, Fenerbahçe'nin yarı alanı geçmesine izin vermedi. Atak devamlılığını da sağlayan Beşiktaş, 59'da Josef ile golü buldu.

Rıdvan Yılmaz'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Josef, altıpas önünden gelişine yaptığı kafa vuruşuyla skora eşitliği getirdi.

Süper Lig kariyerinde ilk kez bir maçta 2 gol atan Josef, Ronaldo Guiaro'nun ardından Fenerbahçe'ye Kadıköy'de 2 gol atan ilk Brezilyalı oyuncu oldu.

TRİBÜNLER İSTEDİ, İRFAN CAN GİRDİ

2-2'den sonra Fenerbahçe'de tribünler 'İrfan Can Kahveci' tezahüratları yaptı ve milli futbolcu 64. dakikada Rossi yerine oyuna dahil oldu. Mert Hakan ise Miha Zajc yerine oyuna girdi.

Fenerbahçe, değişiklikler sonrası oyuna daha fazla ağırlığını koymaya başladı. 2-2 sonrası oyun dengeye geldi. Fenerbahçe'de bir değişiklik de 71. dakikada geldi ve Berisha yerine Serdar Dursun oyuna dahil oldu.

SON 15 DAKİKA TEMPO DÜŞTÜ

Derbinin son 15 dakikalık bölümünde iki takımın da temposu düştü. Orta sahalarda büyük boşluklar dikkat çekti ancak iki takımın da hücum oyuncuları, savunmacıları geçmekte zorlandı.

Derbide 2'şer puan kaybeden Fenerbahçe ve Beşiktaş, zirveden daha da uzağa düşmüş oldu.

Maçtan Dakikalar:

90'Dev derbi 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

90'Karşılaşmanın sonunda en az 5 dakika daha oynanacak.

89'Pjanic, sağ çaprazdan kaleyi yokladı. Top yandan dışarı çıktı.

88'Oğuzhan, Serdar Dursun'a yaptığı müdahale sonucu sarı kart gördü.

87'Serdar Dursun ceza sahasının dışından vuruşunu yaptı. Top, Ersin'de kaldı.

83'Fenerbahçe bu dakikalarda rakip yarı sahasında daha fazla bulunmaya başladı.

78'Larin yerini Güven Yalçın'a bıraktı.

77'Batshuayi de yaşanan gerginlik sonrası sarı kart gördü.

77'Batshuayi ve Serdar Aziz arasında gerginlik yaşandı. Yaşananlar sonrası Serdar, sarı kart gördü.

74'Szalai, Ghezzal'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

71'Berisha yerini Serdar Dursun'a bıraktı.

70'Szalai'nin sol kanattan içeri ortasında kimsenin dokunamadığı top, Ersin'de kaldı.

69'Rıdvan, Mert Hakan'ın formasından çektiği için sarı kart gördü.

68'Mesut'un sol kanattan içeri çevirdiği top, Ersin'den döndü.

65'Rossi yerini İrfan Can'a bıraktı.

64'Mert Hakan, Miha Zajc'ın yerine oyunda.

59'GOL! Josef, Beşiktaş'a beraberliği getiren golü kaydetti. Rıdvan'ın sol kanattan ortasında kale önünde Josef'in kafa vuruşunda top ağlara gitti.

58'Ghezzal, sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü. Top az farkla yandan dışarı çıktı.

57'Ghezzal, sağ çaprazda ceza sahasına girmek üzereyken Ghezzal'in müdahalesiyle yerde kaldı. Beşiktaş kritik noktadan serbest vuruş kullanacak.

56'Pjanic'in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı.

53'Szalai sol kanattan ani atağa çıkarak pasını ceza sahasına koşusunu yapan Rossi'ye aktardı. Rıdvan, Rossi'den önce davranarak topu uzaklaştırdı.

49'Sol kanattan Pjanic'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında Vida'nın kafa vuruşunda top az farkla üstten dışarı çıktı.

49'Rıdvan'ın pasında Larin'den önce davranan Serdar riske girmedi ve topu kornere gönderdi.

46'Maçta tek sarı kartı gören Can ikinci yarıda yerini Oğuzhan'a bıraktı.

46'Zorlu karşılaşmada ikinci yarı başladı.

45'Karşılaşmada ilk yarı sona erdi.

45' İlkyarı sona erdi.

43'Can, Crespo'ya yaptığı müdahale sonucu sarı kart gördü.

40'Karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

40'Ghezzal, Szalai'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Sağlık görevlileri Ghezzal için sahada.

38'Larin sol kanattan hızlı bir şekilde ceza sahasına sokuldu. Yine Min-Jae'nin müdahalesiyle pozisyon kornerle sonuçlandı.

37'Rosier sağ kanattan içeri ortalamak istedi. Min-Jae'ye çarpan top kornere çıktı.

35'Bu dakikalarda karşılaşma orta sahada top kapma mücadelesiyle geçiyor.

30'GOL! Berisha, Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi. Vida'nın yaptığı pas hatasında topu kazanan Rossi, sol kanattan içeri girerek vuruşunu yaptı. Ersin'den seken topu kale önünde Berisha yaptığı vuruşta boş kaleye gönderdi.

27'Mesut'un sol kanattan içeri ortasında ceza sahasında oluşan karambolde son vuruşu Berisha yaptı. Ancak şutta isabet yok, top üstten dışarı çıktı.

25'GOL! Josef, Beşiktaş'a beraberliği getiren golü kaydetti. Sol kanattan kullanılan taç atışında ceza sahasının solunda oluşan karambolde topu alan Josef, yaptığı şık vuruşta topu uzak kale direğinin yanından ağlara gönderdi.

22'Sakatlık geçiren Necip oyuna devam edemedi ve yerini Serdar Saatçı'ya bıraktı.

20'Mesut Özil'in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top direğin dibinden dışarı çıktı.

17'Berisha'nın sol kanattan içeri kestiği top savunmadan döndü. Dönen topa ceza yayının üstünden vuruşunu yapan Zajc'ın şutu Josef'ten döndü.

14'GOL! Mest, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Mesut Özil kullandığı penaltı vuruşunda topu ağlara gönderdi.

13'Hakem yaptığı VAR incelemesinin ardından yeniden penaltı noktasını işaret etti.

12'Fırat Aydınus, Larin'in topa elle müdahale ettiğini belirterek penaltı kararı verdi.

9'Ghezzal sağ kanattan ceza sahasına ortaladı. Arka direkte Larin'in kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

8'Fenerbahçe kendi yarı sahasında yaptığı hazırlık paslarıyla ileri çıkmaya çalışıyor.

5'Sağ kanatta Beşiktaş savunmasının hatasında topu kazanan Rossi, süratli bir şekilde içeri sokuldu ve pasını kale önüne gönderdi. Rosier araya girerek topu uzaklaştırdı.

3'Sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Ghezzal doğrudan kaleyi düşündü. Direğe çarpan top dışarı çıktı.

2'Rosier sağ çaprazda Szalai'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Karar faul.

1'Dev derbi Fenerbahçe'nin vuruşuyla başladı.

Süper Lig'in 17. haftasında heyecan sona eriyor. Haftanın son maçında ezeli rakipler Kadıköy'de kozlarını paylaşıyor.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı konuk edeceği mücadele saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşma öncesinde sarı lacivertliler 27, Beşiktaş ise 24 puanda bulunuyor.

Fenerbahçe'de hedef Galatasaray derbininden sonra Beşiktaş'ı da yenerek camiaya moral aşılamak ve zirveye yaklaşmak. Konuk Beşiktaş'ta ise hedef, Önder Karaveli ile Kayserispor'un ardından Fenerbahçe'yi de yenerek yeni teknik adam gelene kadar yola kayıpsız devam etmek.

Fenerbahçe Beşiktaş derbisine sayılı dakikalar kala iki ekibin 11'leri belli oldu!

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Berke, Serdar, Kim, Szalai, Osayi, Novak, Crespo, Zajc, Mesut, Rossi, Berisha.

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Necip, Rıdvan, Josef, Ghezzal, Pjanic, Can, Larin, Batshuayi.

İRFAN CAN KAVECİ DÖNDÜ

Fenerbahçe ile Göztepe arasında oynanan maçın devre arasında Atakan Çankaya ile tartışan ve sonucunda 2 maç ceza alan İrfan Can Kahveci, Beşiktaş maçı ile formasına kavuşacak. Yıldız futbolcu karşılaşmaya kulübede başlayacak.

GUSTAVO VE NOVAK SINIRDA

Luiz Gustavo ve Filip Novak sarı kart ceza sınırında. İki oyuncu Beşiktaş karşısında kart görmeleri halinde 18. haftada oynanacak VavaCars Fatih Karagümrük mücadelesinde takımlarını yalnız bırakacak.

YÜKSEK GERİLİM

Ezeli rakiplerin kapışmalarında tansiyon yüksek seyrediyor. Son 24 derbide Fenerbahçe 6 kırmızı, 74 de sarı kart görürken, siyah-beyazlı futbolcular ise 11 kırmızı ve 73 sarı olmak üzere toplam 84 kartla cezalandırıldı.

ALTAY VE FERDİ YOK

Kanarya'da zorlu maç öncesi 2 eksik var. Sakatlığını atlatan ancak henüz takımla çalışmalara başlamayan kaleci Altay ile antrenmanda sakatlanarak ilk yarıyı kapatan Ferdi Kadıoğlu derbide forma giyemeyecek.

VALENCIA HAZIR

Sakatlıkları düzelen Enner Valencia ve Mert Hakan Yandaş derbide görev bekliyor. İki isim de Beşiktaş derbisinde kulübede yer alacak.

BEŞİKTAŞ'TA CEZALILAR GERİ DÖNDÜ

Beşiktaş'ta kart cezaları biten oyuncular derbide forma giyebilecek. Sarı kart cezaları nedeniyle Kayseri maçında oynayamayan Josef ve Welinton ile birlikte, kırmızı kart cezalısı Necip de bu akşam görev yapabilecek.

ALEX, MERT VE N'KOUDOU YOK

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Mert Günok ve N'Koudou derbi karşılaşmasında forma giyemeyecek. Sakatlığı geçen ve topla çalışmalara başlayan Alex Teixeira ise henüz hazır olmadığı için derbi karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak. Antrenmanda yaşanan çarpışma sonucunda burun kemiği kırılan Umut Meraş yedek kulübesinde yer alıyor.

Yorumlar