Anasayfa /  Spor

Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanşında konuk olduğu Çekya ekibi Slavia Prag'a 3-2 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı. Temsilcimizin gollerini Mert Hakan ile Berisha kaydetti. İsmail Kartal yönetimindeki sarı-lacivertliler İstanbul'daki ilk maçta da rakibine 3-2 yenilmişti.

Abone ol
Abone ol 25 Şubat 2022 00:58

Slavia Prag ile Fenerbahçe, Sinobo Stadı'nda karşı karşıya geldi. Müsabakayı 3-2 kaybeden Fenerbahçe, Avrupa'ya veda etti.

Çekya ekibine galibiyeti getiren golleri, 19. dakikada Schranz, 27. ve 63. dakikalarda Sor kaydetti. Fenerbahçe'nin golleri ise 39. dakikada Mert Hakan Yandaş ve 90. dakikada Berisha'dan geldi.

 Slavia Prag, İstanbul'da oynanan ilk maçta da Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etmişti.

19. dakikada Slavia Prag, Ivan Schranz ile öne geçti! Srdjan Plavsic ceza sahası sağ çaprazının gerisinden ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Tomas Holes meşin yuvarlağı son anda altıpas alanına doğru çevirdi. Savunmamızın uzaklaştıramadığı top altıpas çizgisi gerisinde Ivan Schranz'ın önünde kaldı. Tecrübeli oyuncu yerden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

27. dakikada Slavia Prag, Yira Sor ile farkı ikiye çıkardı! Hızlı gelişen atakta Ibrahim Traore'nin ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Yira Sor yerden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden ağlara gönderdi.


39. dakikada temsilcimiz Fenerbahçe, Mert Hakan Yandaş ile farkı bire indirdi! Sağ kanatta topla buluşan Bright Osayi-Samuel pasını ceza sahası sağ çaprazındaki arkadaşı Mert Hakan Yandaş'a gönderdi. Mert Hakan topu ceza yayı sağ tarafına doğru sürerek sol ayağı ile vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu.


63. dakikada Slavia Prag, Yira Sor ile farkı tekrar ikiye çıkardı! Sağ kanattan hızlı gelişen atakta Peter Olayinka'nın pası ile topla buluşan Tomas Holes pasını ceza sahası içi sağ çaprazına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Yira Sor sağ ayağı ile sert vurdu ve meşin yuvarlağı sağ üst köşeden ağlara gönderdi.

90. dakikada temsilcimiz Fenerbahçe, Mergim Berisha ile farkı yeniden bire indirdi! Ceza yayı sağ tarafından ceza sahasına giren Arda Güler son çizgiye inerek iki rakibini geçti ve altıpas sağ tarafından yerden vuruşunu yaptı. Kaleciden dönen topu altıpas gerisinde Mergim Berisha tamamladı.

Yorumlar