Anasayfa /  Foto Galeri

Felaketlerin yılı 2020’ye bu olaylar damga vurdu

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2020 yılı, dünyada ve ülkemizde kıymetli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olarak kayıtlara geçti. Salgın, şiddet olayları, terör hücumları, doğal afetler ve siyasi krizler başta olmak üzere hiç de iyi halde hatırlamayacağımız bir yılı geride bırakıyoruz. İşte Türkiye’de ve dünyada ön plana çıkan olaylar

Felaketlerin yılı 2020’ye bu olaylar damga vurdu - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla İstanbul'da düzenlenen törenle Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı 8 Ocak'ta açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Ocak'ta yaptığı açıklamada ABD'nin "Yüzyılın Planı" olarak duyurduğu Ortadoğu planına "Esasta Filistin'i tümüyle yok eden ve Kudüs'ü tamamen gasbeden bu planı asla tanımıyor ve kabul etmiyoruz" dedi.

Felaketlerin yılı 2020’ye bu olaylar damga vurdu - Sayfa 2

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Türk siyasi hayatının önemli isimlerinden Rahşan Ecevit, 17 Ocak'ta, 97 yaşında Ankara'da hayatını kaybetti. Rahşan Ecevit'in cenazesi, vasiyeti üzerine Devlet Mezarlığı'nda eşi Bülent Ecevit'in kabrine defnedildi.

Felaketlerin yılı 2020’ye bu olaylar damga vurdu - Sayfa 3

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak'ta 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi, Elazığ ve Malatya'da 41 kişi hayatını kaybetti.

Felaketlerin yılı 2020’ye bu olaylar damga vurdu - Sayfa 4

Sağlık Bakanlığınca, 23 Ocak'ta, Çin'den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alındı.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında ilk toplantısını 31 Ocak'ta yaptı.

Wikipedia'ya erişimin engellenmesine ilişkin karar, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince 15 Ocak'ta kaldırıldı.