Anasayfa /  Foto Galeri

Farklı ülkelerdeki 10 sıradışı olan şeyler!

Farklı ülkelerde yaşayan insanların gelenek ve görenekleri de birbirinden farklılık gösteriyor. Yeni bir ülkeye seyahat ettiğimizde o ülkenin kültürü ile ilgili bilgi edinmeye çalışmayız. Oysaki diğer ülkelerde görülebilecek çok farklı şeyler var. Kültürümüzde kabul ettiğimiz bazı şeyler, diğer ülkelerde olağan dışı kabul edilebilir.

Farklı ülkelerdeki 10 sıradışı olan şeyler! - Sayfa 1

1. Japonya’da, birçok caddenin adı yoktur

Japonya’da sokak isimleri yerine blok ve bölüm numaraları kullanılıyor. Bu yüzden orada “6. blokta çalışıyorum” veya “3. bölümde yaşıyorum” gibi şeyler duymak oldukça yaygın. Bu kuralın ana caddeler ve otoyollar gibi bazı istisnaları bulunuyor.

Bu sistem ilk başta oldukça kafa karıştırıcı görünebilir, ancak bir haritanız varsa, birkaç saniye içinde ihtiyacınız olan bloğu bulmak oldukça kolay. Şüphesiz bu yöntem sokak isimlerini aramaktan çok daha kolay ve hızlı.

Farklı ülkelerdeki 10 sıradışı olan şeyler! - Sayfa 2

2. Perdeler İskandinavya’da bir tabu

Hollanda gibi bazı Avrupa ülkelerinde, pencerelerde nadiren perdeler görürsünüz. Özellikle İskandinavya’da perde kullanımı bizim ülkemizdeki kadar yaygın değil. Tabii mahremiyet kavramı ne olacak diye düşünebilirsiniz. Ancak gerçek şu ki orada insanlar birbirlerinin alanına saygı duyar ve hiç kimse bir başkasının penceresinden bakıp evini gözetlemez.

Farklı ülkelerdeki 10 sıradışı olan şeyler! - Sayfa 3

3. Singapur’da halk çamaşırlarını bambu direklerle kurutuyor

Singapur sayısız sıra dışı turistik mekanı ile ünlü. Güney Asya’nın en güzel yerlerinden biri olan Singapur’da halk çamaşırlarını bambu direklerinde kurutuyor. Aslında çamaşır ipi yerine bambu direklerini kullanılıyorlar. Bazı yerlerde ise bu bombu direkleri plastikleriyle değiştirilmiş durumda.

Farklı ülkelerdeki 10 sıradışı olan şeyler! - Sayfa 4

4. Hollanda dünyanın en dik merdivenlerine sahip

Son derece dik merdivenler Hollanda evlerinin imzası diyebiliriz. Bu tip mimariye sahip evlerin yapılma nedeni ise olası bir sel ihtimaliydi. Sel durumda hayatta kalmak için merdivenler oldukça dik yapılıyordu.