Anasayfa /  Ekonomi

Faizsiz Kredi Veren Bankalar (Başvuru Şartları ve Tarihleri)

Bankalar tarafından verilen faizsiz krediler için, başvuru tarihleri ve gerekli belgeleri haberimizde bulabilirsiniz. İşte faizsiz kredi veren bankaların güncel tam listesi...

Abone ol
Abone ol 23 Ağustos 2019 10:23

Bankaların faizsiz kredi kampanyaları genellikle katılım bankaları ve İslami Bankalar kapsamına alınan bankalar tarafından yapılmaktadır. Faizsiz krediler, kredi notu yüksek olmayan müşteriler tarafından tercih edilmektedir. Katılım bankalarının tümü sıfır faizli kredi imkanı sağlamaktadır. Bunun haricindeki bankalar için ise dönemsel kampanyalar kapsamında faizsiz kredi imkanı sunmaktadır.



Faizsiz Kredi Veren Bankalar



Bankalar arasından faizsiz kredi verenler şunlardır:




Ziraat Bankası


İş Bankası


Türkiye Ekonomi Bankası


ENPARA


Denizbank


Odeabank


Garanti Bankası


Yapı Kredi Bankası


Vakıfbank


Halk Bankası






Özellikle emekli, esnaf ve çiftçilere verilen kredilerde faizsiz kredi imkanları sunan bu bankalar, sektöre göre değişen kampanyalarla müşterilerini desteklemektedir. Kırsal kesimde yaşayan insanlar için dışa bağımlılığı azaltma amacı güden politikalar kapsamında sağlanan hizmetler çerçevesinde sıfır faizli krediler, tarımsal finans destekleri kapsamında verilmektedir.



Faizsiz Kredi Şartları



Faizsiz kredi almanın şartları şöyle sıralanabilir:




Sıfır faizli krediler, programlar kapsamında sağlanmaktadır. Bu nedenle hangi bankaya başvurduğunuzdan çok, programın özelliklerini taşıyıp taşımadığınızdan emin olmanız gerekmektedir.


Türk vatandaşı olmanız ve tarımla geçiniyorsanız kırsal kesimde ikamet etmeniz şarttır.


Çekeceğiniz paranın geri ödemesini teminat altında alabilmeniz gerekmektedir.


Gelir durumu kapsamında kazancınızı ispatlar belgeye sahip olmanız gerekmektedir.


İpotek tesisi mümkündür. Bu nedenle bankaların sizin veya istenmesi halinde kefilin adına kayıtlı taşınmazlara dair belgeler hazır olmalıdır.


Eğer devlet destekli sıfır faizli kredi imkanından yararlanıyorsanız, aynı programa daha önce hiç başvurmamış olmalısınız.


Findeks kredi notu hesaplamasına göre kredi puanınız düşük olmamalıdır.


Faizsiz krediler için müşteri değerlendirmeleri yapan bankalar, müşterilerin faizsiz krediye ulaşma durumunu tetkik etmektedir. Bu kapsamda değerlendirme yapan bankalar, KKB ismi verilen kuruluşa dahildir. Bu kuruluş, faizsiz kredi veren bankalar tarafından yapılan kredi başvurularını değerlendirme işini üstlenmektedir. KKB’ye dahil olan 9 bankanın listesi şu şekildedir:


Garanti Bankası

İş Bankası

Yapı ve Kredi Bankası

Ziraat Bankası

Akbank

Halkbank

Denizbank

Vakıfbank

Bu bankalar müşterilerin faizsiz kredi talebini değerlendirmeye almaktadır. siz, bu 9 banka arasında yer almayan ENPARA gibi bir kuruluştan da faizsiz kredi talebinde bulunsanız, kredi talebinizi yine bu 9 banka değerlendirecektir.



Faizsiz Krediler İçin Başvuru Tarihlerini Kontrol Edin!



Faizsiz krediler için başvurular her banka tarafından ayrı ayrı tarihlerde belirlenmiştir. Bankalar tarafından kampanyalar kapsamında verilen faizsiz kredi, başvuru tarihleri dışında müşterileri ile buluşmaz. Bunun yanında bankaların müşteri olmak ve hesap sahibi olmak, faizsiz kredileri kullanma konusunda avantaj sağlamaktadır. Ayrıca kişilerin hareketli hesaplara sahip olmaları ve otomatik ödeme talimatı vermeleri ile herhangi bir girişimcilik beklentisi ile kredi kullanmak istemeleri, banka tarafından kredi alımını kolaylaştırmıştır.



Uygun Başvuru Şeklini Belirleyin!



Bankalara başvuru şekilleri başvuru şartları kısmında anlatılmaktadır. Banka, başvuru şartlarını gösteren kılavuzda internet üzerinden ya da şubeden başvuru yapılması şeklini belirtmiştir. Bu nedenle kılavuzda yazan başvuru şekli uygulanmalıdır. Aksi halde başvuru, standart ihtiyaç kredisi başvurusu kapsamında değerlendirilir ve alınmak istenen faizsiz krediye ulaşılamaz.



Ayrıca kılavuzu takip ederken herhangi bir hata yapmamalı, tüm bilgilerinizi doğru olarak vermelisiniz. Bilgilerde hata yapmanız yada yalan beyanda bulunmanız halinde dava açılabilir, almış olduğunuz kredinin faizi ile birlikte geri ödemesi söz konusu olabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için faizsiz kredibaşvurularında verdiğiniz beyanların doğruluğundan emin olmalısınız.




Yorumlar