Anasayfa /  Foto Galeri

Faizler düştü vatandaşlar evlere bakmaya koştu! İşte en talep edilen

Konut kredi faizlerinin tarihinin en düşük seviyelerine düşmesiyle ev hayali kuran vatandaşlar konut bakmaya başladı. İstanbul'a ilçe bazında fiyat ortalaması ve kira geri dönüşüm sürelerine bakıldığında en cazip ilçesi . İşte ilçe ilçe kira gelirleri üzerinden konutta geri dönüşüm sürelerine kadar detaylar burada...

Faizler düştü vatandaşlar evlere bakmaya koştu! İşte en talep edilen - Sayfa 1

Kamu bankalarının ekonomiye destek olmak için devreye aldıkları kredi paketleri ile konutta faizler tarihin en düşük düşünce seviyelerine düşünce ev almak için harekete geçen vatandaş ise emlakçıların ve inşaat firmalarının kapısını aralamaya başladı.

Faizler düştü vatandaşlar evlere bakmaya koştu! İşte en talep edilen - Sayfa 2

Konut desteği kapsamında sıfır ve 1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle finansman sunulacak.

Faizler düştü vatandaşlar evlere bakmaya koştu! İşte en talep edilen - Sayfa 3

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranı ile finansman imkanı sunuluyor.

Faizler düştü vatandaşlar evlere bakmaya koştu! İşte en talep edilen - Sayfa 4

Yenisafak.com'un yakın zamanda yaptığı araştırmaya göre,

İstanbul'un 39 ilçesinde 100 m2 bir dairenin ortalama fiyatlarına ve kira getirilerine bakıldığında yatırım için en cazip ilçenin 14 yıllık geri dönüş süresiyle Beyoğlu olduğu görülüyor.

Beyoğlu'nu 15 yılla Eyüpsultan, 16 yıl ile de Esenyurt izliyor.