Anasayfa /  Foto Galeri

Eyüpsultan Belediyesi 100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi açıldı

Eyüpsultan Belediyesi tarafından inşa edilen spor ve gençlik merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla düzenlenen bir törenle açılarak hizmete alındı.

Eyüpsultan Belediyesi 100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi açıldı - Sayfa 1

Törende kürsüye gelerek bir konuşma yapan Bakan Osman Aşkın Bak, “Değerli Belediye Başkanımız bu güzel eseri düşünmüş, çok güzel bir eser ortaya çıkmış. Bu eser Eyüpsultan’ın gençlerine, Silahtarağa Mahallesi gençlerine hayırlı olsun, uğurlu olsun. Burada spor yapılacak, dijital aktiviteler yapılacak. Bütün gençleri buraya davet ediyoruz. Ailelere sesleniyorum, lütfen çocuklarınızı alıp spor tesislerine getirin. Bizim en büyük mücadelemiz madde bağımlılığına karşı. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Çocuklarımızı bu bağımlılıktan uzak tutmamız lazım. Bunun için de spor tesisleri, bilgi evleri gibi yatırımlara devam edeceğiz” dedi.

Eyüpsultan Belediyesi 100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi açıldı - Sayfa 2

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ise yaptığı konuşmada, "Spor salonu, robotik kodlama, dijital kütüphane ve gençlik merkeziyle Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına, Türkiye Yüzyılı'na armağan olsun" dedi.

Başkan Köken konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Asıl amacımız burada hem spor, hem bilim, hem robotik kodlama, hem dijital kütüphane hepsinin bir arada olduğu özel bir yer oluşturmaktı. Bugün dünyada yaşanan sıkıntıların tamamına gelecekte bilim ve irfanı birlikte geliştiren gençler cevap verecek. Biz de onlara bu yatırımlarla destek olmak istiyoruz.

Eyüpsultan’da göreve geldiğimiz günden bu yana 3 havuz, 13 spor tesisi, bir spor kompleksi gibi yatırımlar yaptık. Yeter mi? Yetmez. Devam edeceğiz. Sayın Bakanımla beraber son havuzumuzun temelini atmıştık. Şubat ayında inşallah açılışını yaparız. Alibeyköy bölgesinde gelecek dönemde bir spor salonu yapacağız. Buralardan belki şampiyonlar çıkaracağız. Eyüp Stadı’nın da durumunu değerlendireceğiz. En nihayetinde herkes şunu bilmelidir; biz bu şehrin 20 – 30 yıllarını, eğitimden sporuna, biliminden kültürüne kadar dizayn etmeye gayret ediyoruz. Bunu sizlerle birlikte yapacağız.”

Eyüpsultan Belediyesi 100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi açıldı - Sayfa 3

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak açılış gerçekleştirildi.

Sonrasında ise salon içinde basketbol akrobasi gösterisi, voleybol maç gösterisi ve karate grubu antrenmanı yapıldı.