Anasayfa /  Foto Galeri

EYT'de son durum! EYT çıkacak mı, kimleri kapsıyor? İşte detaylar...

EYT'de son dakika gelişme olup olmadığı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, EYT formülleri hakkında araştırma yapıyorlar. Peki EYT'de son durum nedir, çıkacak mı, kimleri kapsıyor? İşte cevapları...

EYT'de son durum! EYT çıkacak mı, kimleri kapsıyor? İşte detaylar... - Sayfa 1

EYT konusu gündemde yakından takip edilen konular arasında bulunuyor. EYT kapsamı ve yeni gelişme olup olmadığı merak konusu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, son dakika gelişmelerini araştırıyorlar. EYT'de bugün yeni gelişme var mı, son durum nedir, çıkacak mı?

EYT'de son durum! EYT çıkacak mı, kimleri kapsıyor? İşte detaylar... - Sayfa 2

EYT GELİŞMELERİ 
CNN Türk Muhabiri Arda Erdoğan konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için nelerin konuşulduğu elbette kulislere birkaç başlık şeklinde yansıyor.Öncelikle sorunun nedenini hatırlatalım 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların emekliliği hak etme koşulları değiştirildi ve zaman içerisinde yapılan yasa değişiklikleriyle emeklilik yaşı artırıldı. Bu nedenle bazı kişiler prim günlerini doldurmalarına rağmen yaşa takılarak emekli olmayı bekliyorlar.

EYT'de son durum! EYT çıkacak mı, kimleri kapsıyor? İşte detaylar... - Sayfa 3

1.FORMÜL 
Bu noktada 3 ana başlık karşımıza çıkıyor. Yaş koşullarının kademeli düşürülmesi masadaki seçenekler arasında. 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlardan istenen yaş koşullunun kademeli olarak düşürülmesi seçeneklerden birtanesi.

EYT'de son durum! EYT çıkacak mı, kimleri kapsıyor? İşte detaylar... - Sayfa 4

2. FORMÜL 
İkincisi ise emekli aylıklarında kesintiyle emeklilik tarihinin öne çekilmesi ikinci seçenek olarak masada. Aylıklarda belli oranda kesinti yapılarak emeklilik tarihinin öne çekilmesi kapsamında kesintinin emeklilik yaşı dolana kadar olması ihtimali de dünyadaki diğer örnekler arasında bu da inceleniyor. Kişi yaşını doldurduğunda kesintinin de otomatik olarak kaldırılması çalışmalarda arasında..