Anasayfa /  Foto Galeri

EYT'de önemli gelişme! Start verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Mayıs ayında Meclis'e gelmesini planladıklarını açıkladığı 3600 ek gösterge çalışmalarının yanında EYT düzenlemesi için de start verildi. Yaş, yıl formüllerinin yanında Avrupa modeli de masada. Peki, neler yapılacak? İşte detaylar...

EYT'de önemli gelişme! Start verildi - Sayfa 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Mayıs ayında gündeme geleceğini açıkladığı 3600 ek gösterge düzenlemesinin yanında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da kendileri için yapılacak çalışmaları yakından takip ediyor. Bakan Bilgin EYT'liler için "Gündemimizde yok" dese de kulislerde EYT'liler için Avrupa modeli gibi yeni formüller konuşuluyor.

EYT'de önemli gelişme! Start verildi - Sayfa 2

Emekliler Avrupa modelinin nasıl olacağını araştırıyor. Bu model ile emeklilik için yıl bekleyenlerden o yıllar için kesinti yapılması öngörülüyor. Avrupa modeline göre; geçici kesintili emeklilik olan bu yöntemde sigortalı olan biri kesintilerle emekli olabiliyor. Yaşını doldurduktan sonra bu kesinti bitiyor.

EYT'de önemli gelişme! Start verildi - Sayfa 3

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yüzbinlerce emekli adayının beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Erdursun, EYT düzenlemesinin seçim öncesi gündeme gelmesinin beklendiğine işaret etti.

EYT'de önemli gelişme! Start verildi - Sayfa 4

EYT'liler için gelecek düzenlemeye ilişkin merak edilenleri yanıtlayan Erdursun, "Yasa çıkarsa herkesin bir günde emekli olması imkansız. Yasa çıksa dahi 600-700 bin kişi emekli olabilir. Diğerlerinin emeklilikleri 10 yıla yayılır" diye konuştu.