Anasayfa /  Ekonomi

EYT'de o 3 madde kesinleşti! EYT yaş sınırı, şartı ne olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme ve asgari ücret Türkiye'de son zamanlarda en çok araştırılan konular haline geldi.'EYT yaş sınırı ne olacak' sorusu en çok merak edilen konu olurken, tüm gözler yarın yapılacak Kabine Toplantısı'nda olacak.

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2022 19:13

EYT yasası yaklaşık 4 milyon vatandaşı ilgilendiriyor. Aralık ayına girilmesiyle beraber emeklilik bekleyen yaşa yaşa takılanlar için sıcak haber akışı arttı. Son dönemin en merak edilen konusu 'EYT yaş sınırı, şartı ne olacak' sorusu olurken 2 tarih öne çıktı.

EYT İÇİN TÜRKİYE'DE TÜM GÖZLER KABİNE TOPLANTISI'NDA OLACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yarın (12 Aralık 2022) yapılacak Kabine Toplantısı'nın ekonomide ana gündem maddesi EYT yasası ve asgari ücret olacak. Yarın gerçekleşecek kritik toplantının saat 15:30'da başlaması ve Başkan Erdoğan'ın akşam saatlerinde alınan kararları duyurması bekleniyor.

PRİM GÜNÜ VE SİGORALILIK SÜRESİ TAMAM 1,7 MİLYON EYT'Lİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yürüttüğü EYT çalışması 2022 yılının ikinci yarısında hızlandı. Haziran ayı itibarıyla EYT düzenlemesine tabi olacak 8 Eylül 1999 öncesi prim günü ve sigortalılık süresini tamamlamış 1,5 milyon kişinin olduğu ifade edilirken, bu rakamın Ocak 2023'te 1,7-1,8 milyon kişiye yükselmesi bekleniyor.

Etiketler EYT
Yorumlar