Anasayfa /  Güncel /  Gündem

EYT düzenlemesinde masada 3 formül var

Milyonların beklediği EYT düzenlemesinde 3 formül masada! Merakla beklenen EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesiyle ilgili çalışmalar hız kazandı. Peki masada hangi formüller var? İşte, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için hazırlanan düzenleme ile ilgili tüm detaylar...

Abone ol
Abone ol 24 Temmuz 2022 23:01

Türkiye'de yaklaşık 4 milyona yakın EYT'li mevcut. Çalışma bakanlığının üzerinde çalıştığı yasa çıkarsa yaklaşık 1 milyon EYT'linin emekli olması bekleniyor.

Gözler EYT formüllerine çevrildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in verdiği "Düzenlemenin Meclis'e geleceği müjdesi" ve konuyla ilgili bir çalışma grubunun oluşturulduğunu duyurmasının ardından gözler 'EYT formüllerine' çevrildi.

EYT için üzerinde çalışılan 3 formül

Uzmanlara göre, üzerinde çalışan 3 formül şu şekilde sıralandı:

BİRİNCİ FORMÜL

8 Eylül 1999 öncesinde SGK'lı olanlar, 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 günü tamamladıklarında, yaşa bakmadan (mevcut yasada kadınlar 58, erkekler için ise 60 yaş şartı bulunuyor) emekli olabilecekler.

İKİNCİ FORMÜL

8 Eylül 1999 öncesinde SGK'lı olanlar için erkeklerde 25 yıl ve 9 bin gün prim gün sayısı, kadınlarda ise 20 yıl hizmet süresi ve 7200 gün prim gün sayısı şartı aranabilecek.

 

Etiketler eyt eyt formülleri
Yorumlar